Bağdat Büyükelçisi Kaymakçı Irak Savunma Bakanı ile görüştü

Düzenleyen:
Bağdat Büyükelçisi Kaymakçı Irak Savunma Bakanı ile görüştü

GÜNDEM Haberleri

Bağdat Büyükelçisi Kaymakcı, Irak Savunma Bakanı Ubeydi ile Musul'daki Türk askerinin nöbet değişimiyle ilgili görüştü.

Irak Savunma Bakanı Halid el-Ubeydi, Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Faruk Kaymakcı ile Bağdat'taki bakanlık binasında bir araya geldi.

Irak Savunma Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Ubeydi ve Kaymakcı, görüşmede, "iki ülke arasında yaşanan sorunların uluslararası hukuk ve iyi komşuluk prensiplerine göre çözülmesinin yollarını" ele aldı.

Savunma Bakanı Ubeydi, iki ülke halkı arasındaki tarihi ilişkinin muhafaza edilmesinden yana olduklarını vurgulayarak, Türkiye'nin, "Irak'ın ulusal egemenliğini koruma noktasında, iki ülke arasında yaşanan sorunların çözümü için olumlu ve pratik adımlar atması gerektiğini" savundu.

Büyükelçi Kaymakcı da Ubeydi'ye, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Irak Başbakanı Haydar el-İbadi'ye gönderdiği ve "Irak'ın birliğine saygı, egemenliği koruma ve terörle mücadelesine desteği" içeren mektubunu anımsattı. 

Irak'a giren Türk güçlerinin "muharip güç olmadığına" işaret eden Kaymakcı, bunların çatışmak için değil "Zilkan" kampı ve orada bulunan eğitmen ve eğitim alanlarının güvenliğini sağlamak için gönderildiğini belirtti. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...