HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Samsun'da 2 Rus gemisi daha tutuklandı

Düzenleyen: / Kaynak: IHA
Samsun'da 2 Rus gemisi daha tutuklandı
Rusya, Haber

GÜNDEM Haberleri  / IHA

Mütekabiliyet esasları çerçevesinde Türk limanlarına sefer yapan 2 Rus bayraklı geminin Samsun Limanı'nda tutuklandığı bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, Samsun'da 7 Aralık tarihine kadar toplam 7 geminin Port State Controle (PSC) tabi tutulduğu, 5'inin kontrol sonrası hemen ayrıldığı, 2 gemiye ise evrak eksikliği nedeniyle çıkış izni verilmeyerek tutuklandığı öğrenildi.

Samsun Valiliği'nden edinilen bilgiye göre, 7 adet Rusya Federasyonu bandırmalı gemilerin yapılan rutin kontrolünde teknik anlamda eksiklikleri bulunan M/V Coral ve önceki gün akşam saatlerinde Samsun Limanı'na yük boşaltmak için yanaşan, 2013 yılı yapımı, 140 metre boyunda, 17 metre genişliğinde ve 7 bin 184 DWT taşıma kapasitesine sahip M/V Neva Leader-5 isimli Rusya Federasyonu bayraklı gemiler, Karadeniz Memorandumu kapsamında yapılan PSC denetimleri sonucu, tespit edilen eksikliklerden dolayı seferden men edildi. PSC müfettişleri tarafından geminin eksikliklerini gidermesi için rapor hazırlanırken, eksikliklerin halledilmesi ile birlikte geminin seyrine izin verileceği bildirildi.

Ayrıca önceki gün evrak eksikliği nedeniyle seferden men edilerek tutuklanan M/V Crystal isimli Rusya Federasyonu bayraklı gemi ise eksik evraklarını tamamlayarak dün Samsun Limanı'ndan ayrıldı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: IHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...