HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Adalet Bakanlığı'ndan Deniz Seki açıklaması

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Adalet Bakanlığı'ndan Deniz Seki açıklaması
Deniz Seki, Adalet Bakanlığı, , Haber

GÜNDEM Haberleri  / AA

Adalet Bakanlığı'ndan, Deniz Seki'nin cezaevinde çekilen dizide rol almasına ilişkin, "İlk defa izin veriliyormuş gibi algı oluşturulmasına yönelik maksatlı ve gerçeğe uygun olmayan haber ve yorumlar yapılması üzüntüyle karşılanmıştır" değerlendirmesinde bulunuldu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda hükümlü bulunan Deniz Seki'nin bir dizide konuk oyuncu olarak yer almasıyla ilgili bilgi verildi.

Açıklamada, ceza infaz kurumlarının sadece cezanın infazının yapıldığı bir yer olmadığı, bu kurumlarda gerek eğitim, gerek sosyal ve kültürel gerekse meslek edindirme gibi kişilerin "yeniden topluma kazandırılması" noktasında çok önemli çalışmaların yapıldığı belirtildi.

Suç işlemenin sonuçlarına yönelik toplumsal farkındalığın arttırılması için izin verilen televizyon programı, dizi, sinema filmi, belgesel, haber ve diğer formatlardaki yapımların, hükümlüler için sosyal faaliyet kapsamında değerlendirildiği ifade edilen açıklamada, şöyle denildi: "Daha önce de ceza infaz kurumlarında haber, belgesel, dizi ve film çekimine izin verildiği gibi 2014 ve 2015 yıllarında toplamda 50'den fazla haber, belgesel, dizi ve televizyon programı çekimi için gazetelere ve televizyonlara izin verilmiştir. Çekimlerde gönüllü olmaları şartıyla sadece izin verilen programlarda hükümlüler rol almakta, tutuklulara ise hiçbir şekilde çekim izni verilmemektedir. Bu kapsamda ilgili prodüksiyon şirketinden gönüllü hükümlülerin rol alması için herhangi bir isim belirtilmeksizin izin istenmiş olup, kurumda bulunan hükümlülerin gönüllü olmaları şartı ile dilekçeleri alınarak rol almalarına izin verilmiştir. Daha önce defalarca haber, belgesel, dizi ve film çekimi için izin verilmesine rağmen ilk defa izin veriliyormuş gibi algı oluşturulmasına yönelik maksatlı ve gerçeğe uygun olmayan haber ve yorumlar yapılması üzüntüyle karşılanmıştır."

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...