Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Diyarbakır'da öldürülen terörist sayısı 31'e yükseldi

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Diyarbakır'da öldürülen terörist sayısı 31'e yükseldi

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Sokağa çıkma yasağının 8’inci gününde devam ettiği Diyarbakır’ın Sur ilçesinde çatışmalar sürüyor. 8 günde 2 polisin şehit olduğu, 12 polisin yaralandığı ilçede, 31 terörist öldürüldü.

Diyarbakır’ın 6 mahallesi, 1 caddesi ve girişindeki Şeyh Sait (Dağkapı) Meydanı’nda ilan edilen sokağa çıkma yasağının 8’inci gününde devam ettiği Sur ilçesinde operasyon sürüyor. Başta İstanbul olmak üzere birçok ilden sevk edilen çok sayıda özel harekat ve terörle mücadele polisinin katılımıyla gerçekleştirilen operasyonlarda, zaman zaman teröristlerle güvenlik güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Bugün devam eden çatışmalarda, 1 polisin şehit olduğu, 1 polisin de yaralandığı ilçede, 8 gün içerisinde şehit olan polis sayısı 2’ye, yaralanan polis sayısı ise 12’ye yükseldi. 31 teröristin de etkisiz hale getirildiği ilçedeki çatışmalarda, güvenlik güçlerinin operasyonlarının ağırlıklı olarak önceki gün teröristler tarafından yakılan tarihi Kurşunlu Camii etrafında yoğunlaştırdığı öğrenildi.Öte yandan, ilçede sokağa çıkma yasağının ilan edilmesiyle başlayan göç de sürüyor. Çatışmalardan kaçan vatandaşlar, kentin diğer bölgelerindeki yakınlarının yanına yerleşiyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...