İncirlik’te Alman keşif uçakları bekleniyor

Düzenleyen: / Kaynak: DHA
İncirlik’te Alman keşif uçakları bekleniyor

GÜNDEM Haberleri  / DHA

ALMANYA’nın IŞİD’e karşı mücadele kapsamında görevlendirdiği Tornada keşif uçaklarının da konuşlanacağı Adana’daki İncirlik Üssü’nde hareketlilik arttı.

Fransa’nın başkenti Paris’teki terör saldırıları nedeniyle Fransa’nın IŞİD ile mücadelede yardımını istediği Almanya, Suriye’deki uluslararası koalisyonu desteklemek amacıyla bölgeye bin 200 asker, bir fırkateyn ve Tornado tipi askeri keşif uçakları gönderme kararı almıştı. Almanya Federal Meclisi’nden çıkan tezkerenin ardından Schleswig Holstein eyaletindeki Jagel Üssü’nden bugün öğle saatlerinde havalanan 2 Tornado keşif uçağı İncirlik’e gelmek üzere yola çıktı. Türk- ABD Ortak Savunma Tesisi olan İncirlik Hava Üssü’nde konuşlanacak olan toplam Tornado uçaklarını yanı sıra Airbus A400M tipi bir nakliye uçağıyla ilk etapta 40 asker de görevlendirildi. Almanya keşif uçağıyla koalisyon ortaklarının Suriye, Irak’taki operasyonlarına destek olacak ancak bombardımana katılmayacak. Almanların göndereceği diğer 4 uçak ise önümüzdeki günlerde İncirlik’te olacak.

BOMBA YÜKLÜ UÇAKLAR İNİP KALKIYOR

Öte yandan İncirlik Hava Üssü’nde sabah erken saatlerden itibaren yoğun hava trafiği yaşanıyor. Pistten kalkış yapan bomba yüklü Türk ve yabancı savaş uçakları ile bomba yüklü insansız hava aracı predatör bir süre sonra tekrar iniş yapıyor. Ayrıca İncirlik Hava Üssü’ndeki pistin girişine de askerler sabah erken saatlerde 2 çadır kurdu. Çadırların etrafındaki askeri hareketlilik dikkat çekiyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...