Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

PKK’nın görevlendirdiği üst düzey terörist yakalandı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
PKK’nın görevlendirdiği üst düzey terörist yakalandı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Hakkari'de düzenlenen operasyonda, PKK'nın üst düzey yöneticiyle birlikte 5 terörist yakalandı.

Hakkari’de düzenlenen operasyonda, terör örgütü PKK’nın sözde üst düzey yönetici olarak görevlendirdiği terörist ile birlikte toplamda 5 kişi yakalandı.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI
Hakkari Valiliği’nden yapılan açıklamada, “İl Emniyet Müdürlüğü görevlilerimizce PKK/KCK terör örgütü faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik yapılan çalışmalarda terör örgütünün kırsal alan kadrosunda silahlı olarak faaliyet gösteren ve ilimiz merkezi terör örgütü müzahir grupları yönlendirmek üzere sözde üst düzey yönetici olarak görevlendirilen, 3-4 Kasım 2015 günü ilimiz Bağlar Mahallesi’nde gerçekleştirilen eylemlerde güvenlik güçlerimizle girdiği çatışmada yaralanan, kamu kurum ve kuruluşlarına ait bina ve araçları yakma, güvenlik güçlerine ve araçlarına yönelik silahlı, el yapımı patlayıcı, molotofkokteyli, havai fişekli, taşlı sopalı ve tuzaklanmış patlayıcı madde kullanarak eylem hazırlığında bulunan Ş.Ö. isimli örgüt mensubunun yakalanmasına yönelik ilimiz Pehlivan Mahallesi’nde yapılan operasyonda güvenlik güçlerimizi gören Ş.Ö. isimli örgüt mensubu bahse konu ikametin penceresinden atlayıp kaçarken şahsına ait üzerindeki dolu vaziyette tabancasını da atmıştır. Bilahare yapılan takip üzerine kendisine araç temin eden B.A. ve E.K. isimli şahıslar ile birlikte araç içerisinde yakalanmıştır. Konu ile ilgili olarak toplam 5 şahıs gözaltına alınmıştır. Yapılan aramalarda dolu vaziyette tabanca ve çeşitli örgütsel doküman ele geçirilmiştir. Ayrıca Ş.Ö. isimli örgüt mensubunun ‘terör nitelikli kayıp şahıs’ olarak arandığı tespit edilmiştir. Konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir” denildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...