54 hakim ve savcıya yargılama izni çıktı

Düzenleyen:
54 hakim ve savcıya yargılama izni çıktı

GÜNDEM Haberleri

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2. Dairesi, “Selam Tevhid Kudüs Ordusu” soruşturmasında usulsüz dinleme talep eden ve bu yönde karar aldığı iddia edilen, daha önce de açığa alınan 54 hakim ve savcı için yargılama izni verdi.

Ebru Karatosun ANKARA
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2. Dairesi, “Selam Tevhid Kudüs Ordusu” soruşturmasında usulsüz dinleme talep eden ve bu yönde karar aldığı iddia edilen, daha önce de açığa alınan 54 hakim ve savcı için yargılama izni verdi. 2. Daire, görevden uzaklaştırılan 49 ismin açığa alınma durumlarının devamına, 5 ismin ise açığa alınması talebinin reddine karar verdi. 54 isim hakkındaki dosya, soruşturmayı yürütecek Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilecek. İiddianame kabul edilirse, söz konusu hakim ve savcılar örgütlü suçlara bakan Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nde yargılanacak. Yargılama izni verilen isimler arasında 17-25 Aralık darbe girişimi savcıları Celal Kara ve Muammer Akkaş, Hakim Süleyman Karaçöl, Şike Savcısı Mehmet Berk, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ı ifadeye çağıran Savcı Sadrettin Sarıkaya, Ergenekon soruşturması savcılarından Cihan Kansız da bulunuyor. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...