Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Barzani'den HDP'ye hendek uyarısı

Düzenleyen:
Barzani'den HDP'ye hendek uyarısı

GÜNDEM Haberleri

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, HDP ziyaretinde 'Bir an önce hendekler kapatılmalı' çağrısında bulundu.

Ankara ziyaretinin ilk gününde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu ile görüşen Barzani, dün de saat 11.00'de Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile bir araya geldi. Bu görüşmenin ardından Özel Kuvvetler Komutanlığı'nı ziyaret eden Barzani, daha sonra HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Ağrı Milletvekili Leyla Zana, Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ve HDP Dışilişkilerden Sorumlu Eşbaşkan Yardımcısı Nazmi Gür'den oluşan HDP heyetini kabul etti.

HENDEK ANISINI ANLATTI, UYARISINI YAPTI

Edinilen bilgiye göre, Barzani HDP heyeti ile görüşmesinde çözüm sürecinin bitirilmesine çok üzüldüğünü, bu konuda hükümetle arabuluculuk yapabileceğini ifade etti. HDP'lilere hendeklerin kapatılması yönünde çağrıda bulunan Barzani'nin, Güneydoğu'da barış ikliminin kırıldığı, savaş durumuna geçilmesinin kimseye kazandırmayacağı, bir an önce şiddetin azaltılması gerektiği uyarısında bulunduğu öğrenildi.

BABASINI ÖRNEK GÖSTERDİ

Görüşmede, Barzani'nin, bölgedeki hendeklerle ilgili olarak bir anısını anlattığı da belirtildi. Barzani, Bağdat yönetimi ile çatıştıkları dönemde bir kenti almak istediklerini, ancak babası Mustafa Barzani'nin "Doğru strateji olmaz. Sonradan müdafaa edemeyeceğiniz bir yere girip işgal etmek, hem oradaki halka hem de işgal edene zarar verir" diyerek engel olduğunu aktardığı bildirildi.

ERDOĞAN'A ÖVGÜ

Barzani'nin görüşmede, "Kürdistan'ın geleceği için Türkiye çok önemli" diyerek, iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğini kaydettiği öğrenildi. Edinilen bilgilere göre, Barzani HDP heyetine şunları söyledi:

"Daha önce dünya ülkelerini, Kürt sorunu ile ilgili bilgilendirmek istedik ve liderlere mektup gönderdik. Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliği'ne mektubu bırakmak istediğimizde, Cevdet Sunay mektubumuzu kabul etmemişti. Fakat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Başbakan olduğu zaman Erbil'e geldi ve Sayın Erdoğan'ın bu konuda ne kadar duyarlı olduğunu gördüm. Kendisinin Kürt sorununun çözümünden yana olduğunu gördüm. Aynı şeyi Ahmet Davutoğlu'nda da gördüm. Eskiden hiçbir şeyimiz yoktu ama şu anda protokolde Kürdistan bayrağını koyabiliyoruz."

HDP HENDEKLERE DEĞİNMEDİ

Görüşmenin ardından dün HDP'den yapılan açıklamada ise hendek diyaloglarına değinilmeden, "Yaklaşık 1 saat süren görüşmede bölgede yaşanan gelişmeler, Suriye'deki durum, IŞİD tehdidi, Kürtler arası dayanışma ve işbirliği konuları değerlendirildi" denildi.

Habertürk

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...