Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

112'ye gelen asılsız çağrılar isyan ettirdi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
112'ye gelen asılsız çağrılar isyan ettirdi

GÜNDEM Haberleri  / AA

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, lüzumsuz yere 112 Acil Çağrı hattını meşgul edenler olduğunu belirtti.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu,"Adres sormak için 112'yi arıyorlar. Eşiyle kavga ediyor, barışmak için 112'yi arıyor. Söylenemeyecek kadar tuhaflıklarla karşılaşıyoruz" dedi.

Müezzinoğlu, Trakya Üniversitesi Hakkı Yörük Sağlık Yüksekokulu'nun açılışı dolayısıyla geldiği Keşan ilçesinde gazetecilerin, 112 Acil Çağrı hattını gereksiz meşgul edenlere yönelik çıkarılan cezalarla ilgili sorusu üzerine, şu anda 112'ye gelen çağrıların yaklaşık yüzde 90'ının asılsız olduğunu söyledi.

Acil Çağrı hattını gereksiz arayanların, hak edenlere mağduriyet oluşturduğunu vurgulayan Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Bu konuda cezai müeyyidelerin uygulanmasıyla ilgili valiliklerimizden duyarlılık bekliyoruz. Vatandaşlara bu konuyla ilgili bilgiler veriyoruz. Lüzumsuz yere 112'yi meşgul edenler var. Adres sormak için 112'yi arıyorlar. Eşiyle kavga ediyor, barışmak için 112'yi arıyor. Söylenemeyecek kadar tuhaflıklarla karşılaşıyoruz. Bu konuda cezaların caydırıcı olacağını düşünüyoruz. Olmazsa daha farklı uygulamalar getireceğiz."

112 hattını gereksiz meşgul edenlere Kabahatler Kanunu kapsamında ceza uygulanacak. Bu ceza ilk seferde 250, ikinci seferde ise 500 lira olacak. Israrı durumunda arayan kişiler, adli mercilere şikayet edilecek.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...