Terör Sur'u bitirdi... 3 bin kişi işsiz kaldı, 311 iş yeri kapandı

Düzenleyen:
Terör Sur'u bitirdi... 3 bin kişi  işsiz kaldı, 311  iş yeri kapandı

GÜNDEM Haberleri

TESK Yönetim Kurulu Üyesi, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) Başkanı Alican Ebedinoğlu, çatışmaların yaşandığı Sur’da kayıtlı 10 binin üzerindeki esnafın bitle noktasına geldiğini söyledi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) Başkanı Alican Ebedinoğlu, çatışmaların yaşandığı Sur’da kayıtlı 10 binin üzerindeki esnafın bitle noktasına geldiğini söyledi. “Son yaşanan olaylarla özellikle 7 Haziran’dan bu yana sadece Sur’da kapanan iş yeri sayısı 311. İşten çıkarılan 3 binin üzerinde insan var. Bu insanlar günlük ya da haftalık yevmiye ile çalışanlardı” diyen Ebedinoğlu, işten çıkarmaların ve kapanan iş yerlerinin sadece Sur ilçesi ile sınırlı olmadığına işaret etti. Ebedinoğlu, “Yaşanan çatışmalarla birlikte kentin tamamında esnafın cirosu düştü. İşten çıkarmalar her geçen gün artıyor. Diyarbakır’da 7 Haziran’dan bu yana kapanan iş yeri sayısı binin üzerinde. Acil tedbir alınması şart. Esnaf kepenk açamaz hale geldi, çekini ve senedini ödeyemiyor. Bu nedenle bankalar nezdinde de sabıkalı duruma düşüyor” dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...