KPSS iddianamesinde çarpıcı itiraflar: Kur'ana elini bas soruyu al

Düzenleyen:
KPSS iddianamesinde çarpıcı itiraflar: Kur'ana elini bas soruyu al

GÜNDEM Haberleri

“Polis Akademisi sınavına girecek öğrenci, yurda çağrılıp Kur’ân-ı kerim üzerine yemin ettiriliyor, ardından sorular veriliyordu. Küçük bir bölgede bile yılda 1 milyon dolar para toplanıyordu”

EBRU KARATOSUN

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 2010’daki KPSS’de usulsüzlük yapıldığına ilişkin hazırladığı iddianamede FETÖ/PDY örgütünün devlete sızma yönteminin röntgeni de çekildi. İddiaya göre; Polis Akademisi sınavına girecek öğrenci, 2-3 gün önce cemaate ait erkek öğrenci yurduna çağrılıyordu. Öğrencinin üzerindeki bütün elektronik cihazlar toplanıyor, Kur’ân-ı kerîme el bastırarak yemin ettirilyordu. Ardından önceden ele geçirilen sorular ezberlettiriliyordu. İddianamede çarpıcı itiraflarda bulunan cemaat imamlarından Mehmet E. şunları öne sürdü: “Bir dönem çantacılık yaptım. Fethullah Gülen adına belirtilen isimlerden bölgem içerisindeki kişilerden yıllık ortalama 1 milyon dolar para toplardım. Bunu benden sorumlu Selami T. elden teslim ederdim. ÖSYM ya da diğer tüm kurumların yaptığı sınavların soruları, yerleştirilmiş cemaat üyeleri vasıtasıyla önceden ele geçirilir sonra dağıtılırdı. Bu sebeple Türkiye birincileri veya derece yapanlar, Fethullah Gülen’e bağlı dershanelerden çıkar. Her sene farklı şehirden sınav birincilerinin çıkması sağlanılırdı. Evlenecek erkeğin görevde yükselmesi veya görevinin gereği olarak eşinin başı olması gerekiyorsa açtırılırdı.”
GÜLEN’İN SES KAYDI
İddianamede Fethullah Gülen’in geçmiş zamanlarda kendisine tabi elemanlarına verdiği talimatlara yönelik ses kayıtlarının çözümü de yer aldı. Buna göre; Gülen’in devlete sızmayı esas alan konuşması özetle şöyle: “Adliyede, Mülkiyede veya hayati bir müessesede bizim arkadaşımızın mevcudiyeti, o ünitelerde bizim garantimizdir. Bunlar, varlığımızın nabzıdır. Kanun ve kural adamı imajı vermelisiniz ki ilerleyen dönemde daha hayati yerlere gelebilesiniz. Yani sivrilmeden, hissettirmeden, çok ilerilere gitmeniz lazım. Her şey bir oyundur. Kung-fu gibi, bazen hasmından kaçmak bile çok önemli manevradır. Kuvvet dengesi yoksa kuvvete başvurmayın, çok iyi planlayacak ve ona göre yürüyeceksiniz.”

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...