Çavuşoğlu'ndan Rus dostuna: Hiç merak etmeyin bugünleri de aşarız

Düzenleyen:
Çavuşoğlu'ndan Rus dostuna: Hiç merak etmeyin  bugünleri de aşarız

GÜNDEM Haberleri

Rusya Federasyon Konseyi Başkanı Matvienko ile görüşen Bakan Çavuşoğlu, “Mevcut durumu aşmamız için temennilerimizi dile getirdik” dedi.

Buket Güven ROMA
Uluslararası toplum Libya’daki çift başlı yönetimin son bulması için harekete geçti. Bu kapsamda İtalya’nın başkenti Roma’da 17 ülke ve 4 uluslararası kuruluşun katılımıyla konferans düzenlendi. Konferansta Türkiye’yi temsil eden  Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bölgedeki DAEŞ varlığının Libya’daki istikrarı tehdit ettiğine dikkati çekti. Türkmenistan’da Rusya Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matvienko ile bir araya geldiğini anlatan Çavuşoğlu, görüşmenin detaylarını şöyle anlattı: “Uzun zamandır kendisini tanıyorum. Hem severim hem çok saygı duyarım. Çok yakın dostluğumuz olmuştur. Türkmenistan’da karşılaştık. Birbirimize baktık ve gülümsedik. Sonra birbirimize doğruma adım attık, tokalaştık, sohbet ettik. Mevcut durumu aşmamız için temennilerimizi dile getirdik. Kendisi pozitif sinyallerin verilmesi gerektiğini söyledi. Ben de ‘Her iki taraftan pozitif sinyaller gelmeli. Merak etmeyin. biz de çalışıyoruz. Bugünleri aşarız, ilişkilerimiz eski günlerine döner’ dedim.” Türkiye’nin 24 Kasım’da yaşanan üzücü olaydan sonra sabırlı ve olgun davrandığının altını çizen Çavuşoğlu, bu tavrın tüm dünyadan takdir gördüğünü vurguladı. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...