'Bizim de sabrımızın sınırı var'

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
'Bizim de sabrımızın sınırı var'

GÜNDEM Haberleri  / Anadolu Ajansı

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Rus savaş gemisinin, Türk balıkçı teknesine ateş açtığına yönelik iddialara ilişkin, “İki ülke güven ilişkisini yeniden tesis etmeli. Bizim de sabrımızın sınırı var” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İtalya’da Corriere della Sera gazetesine verdiği demeçte, DAEŞ ile mücadelede Libya'nın rolünün kritik öneme sahip olduğunu söyledi.

Çavuşoğlu, Rus savaş gemisinin, Ege Denizi'nde Türk balıkçı teknesine ateş açtığına yönelik iddialarına ilişkin, "Bizimki sadece bir balıkçı teknesiydi. Bana, Rus savaş gemisinin tepkisi abartılı gibi geldi. Rusya ile Türkiye, önceden sahip oldukları güven ilişkisini yeniden tesis etmeliler. Bizim de sabrımızın sınırı var” dedi.

Rusya'nın 24 Kasım'daki hava sahası ihlalinin tek vaka olmadığına işaret eden Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"Ruslar daha önce de muhtelif kereler uyarılmıştı ve bizler de bu noktaya varmayı asla istemezdik. Haklı olan biz olmamıza rağmen, diyalog yolunu izlemeye devam ettik ve üstelik, Rusya, Cumhurbaşkanımız ve ailesi hakkında hoş olmayan suçlamalar yapmış olmasına rağmen. Rusya, kendisini gülünç bir konuma soktu ve hiç kimse bu ülkeye inanmadı. Moskova'ya uygulanan batılı yaptırımları şimdiye kadar desteklemeyen tek NATO üyesi ülke olduğumuza dikkat çekiyorum ve bunu korktuğumuz için değil, iki ülke arasındaki dostluğa önem verdiğimiz için yapıyoruz".

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...