Teröristler Cizre'yi terk etmek isteyen vatandaşlara ateş açtı!

Düzenleyen:
Teröristler Cizre'yi terk etmek isteyen vatandaşlara ateş açtı!

GÜNDEM Haberleri

Şırnak’ın Cizre ilçesinde sokağa çıkma yasağı ilan edileceğinin duyurulması üzerine ilçeyi terk etmeye başlayan vatandaşlar, teröristler tarafından silahlı saldırıya uğradı.

Yasağı duyup Cizre'yi terk etmeye başlayan vatandaşlar, teröristler tarafından engellendi. İlçeden çıkmaya çalışan vatandaşlara ateş açan PKK’lılar, bir çocuğu başından yaraladı. Şırnak Valiliği, Cizre ve Silopi ilçelerinde bu akşam saat 23.00 itibariyle sokağa çıkma yasağının uygulanacağını duyurması üzerine vatandaşlar ilçeleri terk etmeye başladı. Cizre'de vatandaşların ilçeden çıkışını engellemek için PKK'lı  teröristler, Nusaybin ve İdil caddelerinde durdurdukları araçların kontak  anahtarlarına el koyarak, yolları ulaşıma kapattı. Bu sırada durmayan bir araca teröristler, uzun namlulu silahla ateş  açtı. Olayda, Mevlüde İğdi isimli bir çocuk başından yaralandı. Hayati tehlikesi bulunan çocuk, Cizre Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak, tedavi altına alındı. 

CİZRE'DE YASAK GÖÇÜ
Bugün saat 23.00'den itibaren sokağa çıkma yasağı uygulanacak Silop'nin yanı sıra Cizre İlçesi'nde yasağın duyulmasını ardından imkanı olan vatandaşlar, ilçeye terk etmeye başladı. Yanlarına alabildikleri eşyaları yerleştirdikleri valizlerle Cizre'den çıkan vatandaşların bir kısmı köylerdeki yakınlarının yanına yerleşirken, bir kısmı ise daha güvenli gördükleri batı illerine göç etti. İlçede kalmayı tercih eden vatandaşlar ise fırın, market ve manavlara akın ederek, yiyecek ve gıda stoku yaptı.
Hendeklerin kazıldığı, barikatların kurulduğu Nur, Yasef ve Cudi mahallelerinde yaşayan vatandaşlar ise, hendek ve barikatların bulunmadığı daha güvenli olan başta Dağkapı Mahallesi olmak üzere ilçedeki diğer mahallelerde yaşayan akrabalarının evlerine yerleşti. Dünden beri binlerce kişinin Cizre'den ayrıldığı tahmin ediliyor.

SİLOPİ'DE YASAK HAZIRLIĞI
Silopi İlçesi'nde bugün saat 23.00'den itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından vatandaşlar, hazırlık yapmaya başladı. Bazı vatandaşlar ilçe dışına çıkarken, otogar ile ilçe trafiğinde yoğunluk yaşandığı görüldü. Silopi'de kalacak olan vatandaşlar ise fırın, market ve manavlara akın ederek, alış veriş yaparak, evlerine yiyecek stoklamaya çalıştı. Sokağa çıkma yasağı kararını duyduktan sonra markete alışveriş yapmaya gelenlerden Ömer Bilişik, "İmkanı olan vatandaşlar şehir dışına çıktılar. İmkanı olmayan vatandaşlar ise evlerinde gıda malzemesi stok etmeye başladı. Yasağın ne zaman kalkacağını bilmiyoruz" dedi.
(Ajanslar)

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...