Davutoğlu: Dağları PKK’dan temizledik

Düzenleyen:
Davutoğlu: Dağları PKK’dan temizledik

GÜNDEM Haberleri

“Son Dağlıca saldırısının ardından, ‘bu dağlar terörden temizlenecek’ demiştim, tek bir terörist kalmadı. Bütün ilçe ve şehirlerdeki terörist unsurlar da temizlenecek!”

Başbakan Ahmet Davutoğlu, son 30 yılın en kritik fakat en başarılı terörle mücadele operasyonlarının son dönemde yürütüldüğünü söyledi. A Haber’de katıldığı canlı yayında, gündeme ilişkin soruları cevaplandıran Davutoğlu, daha önce kırsal kesimde yaşanan terör olaylarının terör örgütü tarafından bilinçli bir şekilde şehirlere ve bazı ilçelere doğru yayılmaya çalışıldığına dikkati çekti. 
Cizre, Silopi, Nusaybin ve Yüksekova’daki barikat ve hendeklerin hayatın normal akışını engellediğini belirten Davutoğlu, “PKK, halkı bizar etmek istiyor. Devlet tedbir aldığı zaman da halkın devleti suçlamasını bekliyorlar. Neden sokağa çıkma yasağı alıyoruz? Ben de memnun değilim bundan açık söyleyeyim. Neden bu kararı almak zorunda kalıyoruz, çünkü sokağa çıkma yasağı ilan edilmeden alanda teröre karşı yapacağınız operasyon sivil kayıplara yol açabilir” dedi.
Başbakan Davutoğlu, düzenlenen operasyonlarla Oramar ve İkiyaka dağlarının tamamen terörden arındırıldığı bilgisini vererek, şunları kaydetti: “Bunun üzerine terörü belli ilçelere çekerek halkı orada bizar edip varlık göstermeye çalışıyorlar. Bu konuda da tavrımız açık. Bütün ilçeler, bütün şehirler terörist unsurlardan temizlenecek. Son Dağlıca saldırısının ardından, ‘bu dağlar terörden temizlenecek’ demiştim. Şimdi gururla söylüyorum, o dağlarda tek bir terörist kalmadı. Dağlıca’da askerlerimizin şehit edildiği yerler tek tek temizlendi. Birileri Cizre’yi Kobani’ye çevirmeye kalkarsa, ki öyle yapmaya çalışıyorlar. Cizre’de DEAŞ yok, Cizre’de halkına muhabbetle, sevgiyle, şefkatle bakan bir devlet var. O halkın çocuklarını eğitmek için bulunan öğretmenler var. Onlar için gece gündüz zor şartlarda görev yapan doktorlar, hemşireler var. Bunlar bu ülkenin insanları, DEAŞ gibi dışarıdan gelen insanlar yok.”

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...