En çok arananlar listesinde 676 terörist

Düzenleyen:
En çok arananlar listesinde 676 terörist

GÜNDEM Haberleri

İçişleri Bakanlığının "en çok arananlar" listesinde yer alan teröristlerin sayısı 676 olarak açıklandı.

İçişleri Bakanlığının "en çok arananlar" listesindeki teröristlerin sayısı 676 olarak açıklandı, en çok arananların bulunduğu kırmızı kategoride FETÖ/PDY elebaşı Fetullah Gülen, bölücü terör örgütü PKK/KCK'dan Cemil Bayık, Murat Karayılan, Duran Kalkan, DAEŞ mensubu İlhami Balı ve "Dokumacılar Grubu"ndan Mustafa Dokumacı yer alıyor.  

İçişleri Bakanlığı, bir süre önce "Ödül Yönetmeliği" kapsamında aranan teröristler listesine ilişkin internet sitesi hazırladı. "www.terorarananlar.pol.tr" adresindeki sitede, aranan teröristler, kırmızı, mavi, yeşil, turuncu ve gri kategorilere ayrıldı. Listede teröristlerin fotoğrafları, mensubu oldukları terör örgütleri, doğum yerleri ve tarihleri bulunuyor.

Listedekilerin sayısı son düzenlemenin ardından 676 olarak açıklandı. En çok aranan teröristlerin bulunduğu kırmızı listede aralarında Fetullah Gülen, Cemil Bayık, Murat Karayılan, İlhami Balı ve Duran Kalkan'ın da olduğu 32 kişi yer alıyor. Mavi listede 66, yeşil listede 44, turuncu listede 53 ve gri listede 481 terörist bulunuyor.

Kırmızı listedeki teröristlerden herhangi birinin yakalanmasını sağlayanlara 4 milyon liraya kadar ödül veriliyor. Mavi listedeki teröristler için bir milyon 500 bin, yeşil listedeki teröristler için bir milyon, turuncu listedeki teröristler için 600 bin ve gri listedeki teröristler için 300 bin liraya kadar ödül verilecek. Bu ödül, yakalanan teröristin önemine göre arttırılabilecek.

Listedeki teröristlerden 583'ü PKK/KCK, 20'si DAEŞ, 19'u FETÖ/PDY, 10'u MLKP, 8'i El Kaide, 7'si DHKP/C, 7'si TKP/ML, 6'sı MKP, 5'i Hizbullah/İlim, 4'ü TİKB, 3'ü Hizbullah, biri Vasat, biri THKP/C Acilciler, biri Selam Tevhit ve biri de İslami Hareket Örgütü mensubu.

İsimler gizli tutulacak

Yurt genelinde 155 polis, 156 jandarma ve 140 Alo Terör İhbar hatlarına da ihbarda bulunulabilecek.

Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren suçların önlenmesine ve aydınlatılmasına yardımcı olanlarla, suç faillerinin yakalanmasını sağlayacakların kimlikleri, devlet sırrı kapsamında kesinlikle gizli tutulacak.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...