Sokağa çıkma yasağı olsun diye dua ediyorduk

Düzenleyen:
Sokağa çıkma  yasağı olsun diye  dua ediyorduk

GÜNDEM Haberleri

“Çöp kovalarının altında bomba fitilleri açıkta duruyordu. Hendekleri belediyeler kazıyor. Bölge halkı kesinlikle teröristleri desteklemiyor”

Gökhan Kaya ANKARA
Milli Eğitim Bakanlığı’nın hizmet içi eğitim konulu SMS mesajı sonrası terör sebebiyle Cizre ve Silopi’den ayrılan öğretmenler, gazetemize çarpıcı açıklamalarda bulundu. Cizre’deki bir okulda görev yapan ve memleketine dönmek zorunda kalan branş öğretmeni F.S., “Sokağa çıkma yasağının ilan edilmesi için dua ediyorduk. Teröristler, köylü kılığında ilçelere indi. Bölge halkı kesinlikle teröristleri desteklemiyor ama korktukları için ses çıkaramıyorlar. Ama bu iş bir vatan savunmasına dönerse işte o zaman halkın teröristlerin karşısında dik duracağına inanıyorum. Belediyeler ise, halka hizmet etmek yerine hendekleri kazıyor. Terörün asıl amacı eğitimi bitirmek. Bölgeyi terk etmiş olabiliriz ama ‘geri dönün’ dedikleri an hemen görevimizin başına geçeceğimize emin olabilirsiniz. Vatandaşlar bizi seviyor. Her gün yemek getirirlerdi” ifadelerini kullandı. Silopi’de görevli branş öğretmeni Y.G. de şunları söyledi: “Sokaklarda yürüyemiyorduk. Sadece okuldan eve gidip gelebiliyorduk. Sokakta çöp kovalarının altında bomba fitilleri açıkta duruyordu. Gözlerimizle görebiliyorduk. Sokağa çıkma yasağı yerinde bir karar. Bölgenin bunlardan temizlenmesi şart.”

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...