Emniyet işitme engelli genci istiyor: 'Bizimle çalış'

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Emniyet işitme engelli genci istiyor: 'Bizimle çalış'

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü, yaptığı resimlerle kentte tanınan Sedat Taş'ın peşine düştü. Emniyet, Aranan zanlıların robot resimlerini birebir çizebilecek tek kişi olarak gördüğü Taş'ı kurumda çalıştırmak istiyor.

Gaziantepli 20 yaşındaki işitme engelli Sedat Taş, yaptığı resimlerle herkesi kendisine hayran bırakıyor. Taş, gördüğü her şeyi en ince detaylarına kadar birebir çizebiliyor. Gaziantep’te yaşayan 20 yaşındaki işitme engelli Sedat Taş doğuştan yetenekli, gördüğü herkesin resmini çizebilen Taş, bu yeteneğini hiçbir yerden eğitim almadan, doğuştan var. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın resmini ve ona hediye etmek üzere yaptığı Fatih Sultan Mehmet’in resmini yapan Taş, tek hayalinin, yaptığı resmi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a kendi eliyle hediye etmek olduğunu belirtti. 
DAEŞ BOMBARDIMANINI RESMETTİ 
İşitme engeline rağmen bir kez gördüğü bir şeyin en ince detaylarını bile hafızasına kazıya bilen Taş, gördüğü her anı ince detaylarına kadar birebir çiziyor. Taş, televizyonda Türk jetlerinin, İŞİD’i bombalaması anını bir kez gören Taş, bu anı fotoğrafını aratmayacak gerçeklikte resmetti. Başbakan Ahmet Davutoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Başbakan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Mehmet şimşek olmak üzere eski ve yeni bir çok bakanın da resmini çizen Taş, Davutoğlu ve bakanlara da yaptığı resimleri kendi elleriyle teslim etmek istiyor. Oğlunun resim tutkunu olduğunu belirten baba Hüseyin Taş, çocuğun doğuştan ressam olduğunu ifade etti. Oğlunun hiç bir eğitim almadığını da beliren baba Taş, "Allah ona özel yetenek vermiş hiçbir eğitim almamasına rağmen yaptığı resimleri gördünüz. Bu yeteneğini kaybetmemesi için bende baba olarak yardımcı olmak zorundaydım. Bu çocuk 100’e yakın resme imza etti. Bazı resimler hiç piyasada yok. Çocuğuma bu resimleri yapması için bankadan kredi çektim. Benim tek derdim bu yeteneğin ispatlanmasıdır. Benim tek derdim bu çocuğun geleceği. Bu resimleri teslim etmek için Cumhurbaşkanımızdan randevu talep ediyoruz. Çocuğumun hayali de cumhurbaşkanını görmek bakanların hepsine de hayranlık duyuyor. Televizyonda gördüğü savaş uçaklarımızın DAEŞ’i bombalamasını görünce anında resmini çizdi. Şimdi bu fatih Sultan Mehmet’in atın üzerindeki resmi bu piyasada olmayan bir şey böyle resimleri yapabiliyorsa bu yetenek kaybedilecek bir yetenek değildir. Bu çocuk işitme engelliler lisesini bitirdi. İş yeri açma belgesi de aldı. İletişim sıkıntısı yaşıyoruz onun dışında fotoğraf makinesi gibidir” dedi. 
EMNİYET PEŞİNDE 
Gaziantep Emniyet Müdürlüğü, yaptığı resimlerle kentte tanınan Sedat Taş'ın peşine düştü. Gaziantep Emniyet Müdürlüğü, aranan zanlıların robot resimlerini birebir çizebilecek tek kişi olarak gördüğü Sedat Taş'ı kurumda çalıştırmak istiyor. Gerekli işlemlerin başladığını ve onaylanması beklediklerini belirten Hüseyin Taş, "Birkaç kez emniyetten polisler geldiler. Emniyette robot resim çizsin diye istediler. Geçenlerde de aynı konu yine geçti. Bilmiyorum. Bunun atamasını bekliyoruz. Evrakları Ankara'da, fakat bu çocuk ressam olarak görev yapmak istiyor” şeklinde konuştu. 
Emniyet işitme engelli genci istiyor: 'Bizimle çalış'

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...