Terör inleri didik didik

Düzenleyen:
Terör inleri  didik didik

GÜNDEM Haberleri

Kanlı eylemlerini kışın da sürdürmeyi hedefleyen PKK’nın inleri tek tek yok ediliyor. Ağrı Dağı’nda bulunan 2 katlı ve 650 metrekarelik dev mağarada 5 ton malzeme ele geçirildi

Doğu ve Güneydoğu’yu kan gölüne çeviren ve bölge halkını inim inim inleten terör örgütü PKK’ya darbe üstüne darbe yağdırılıyor. Hain eylemlerini sürdürebilmek için kış hazırlığı yapan bölücü örgütü yok etmekte kararlı olan güvenlik güçleri, terör üslerini tek tek belirleyip imha ediyor. Operasyonda helikopter, tank ve uçaklar da kullanılıyor. Ağrı Dağı’nda PKK’lıların kış mevsimi boyunca kullanmak üzere depoladığı gıda ve yaşam malzemesi dolu bir mağara ortaya çıkarıldı. Giriş kısmı bir insanın zorla girebileceği kadar dar olan 650 metrekare genişliğinde ve 8 metre yükseklikteki mağarada, şimdiye kadar görülmemiş oranda yiyecek, içecekten oluşan gıda ve yaşam malzemesi ele geçirildi. İki katlı mağarada 100 litre sıvı yağ, 190 kilo kuru fasulye, 90 kilo turşu, 420 kilo pirinç, 183 adet İran peyniri, 65 damacana su, 1150 kilo un, 60 kilo çay, 40 kilo zeytin, 45 kilo salça, 200 kilo bulgur, 10 kilo pekmez, 10 kilo tahin, yarım ton patates ve 250 kg soğan, 15 kilogram et kavurması, 45 tüp, 50 kilo deterjan bulunduğu belirlendi. Malzemelerin toplam ağırlığının 5 tonu geçtiği kaydedildi. 
Öte yandan Şırnak’ın Cizre ve Silopi ilçelerinde 10 bin güvenlik görevlisiyle başlatılan operasyonun ilk gecesinde biri roket kullanıcısı ve diğeri keskin nişancı olan 11 PKK’lı öldürüldü. Silopi’deki operasyona şehit polis Muhammet Onur’un adı verilirken, Cizre’deki operasyona ise şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demir’in ismi konuldu. Operasyona Isparta, Bolu ve Sivas’taki komanda birlikleri, jandarma ve polis özel harekât timleri de katıldı. İlçe merkezinden geçen tanklar, Nur ve Cudi mahallerinde tuzaklanan bombalı barikatları imha etti. Cizre’den ayrılmak isteyen bazı vatandaşlara teröristlerin izin vermediği, PKK’lıların bazı evleri ateşe verdiği öğrenildi.  Bitlis’te 7, Tunceli’de ise 2 sığınak tespit edilerek yok edildi. 
Hakkâri’de sokağa çıkma yasaklarını protesto için basın açıklaması yapmak isteyen 13 üniversite öğrencisi ile iki vatandaş gözaltına alındı. Kuzey Irak’tan kaçan 7 terörist, Şırnak Silopi’de teslim oldu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...