Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan’dan birliktelik mesajı

Düzenleyen: / Kaynak: iha
Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan’dan birliktelik mesajı

GÜNDEM Haberleri  / iha

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan arasındaki işbirliğinin her alanda geliştirileceğini söyledi.

Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan Savunma Bakanları, “Üçlü Savunma Bakanları Üçüncü Toplantısı” kapsamında bir araya geldi. Harbiye’de bulunan Hilton Otel’de gerçekleştirilen toplantılarda önce ikili toplantılar sonrasında ise ortak basın toplantısı yapıldı. İkili görüşmelerde Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz önce Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov sonra ise Gürcistan Savunma Bakanı Tinatin Khidasheli ile görüştü. Yapılan görüşmelerin ardından üç ülkenin savunma bakanları ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıda ilk olarak ev sahibi olarak İsmet Yılmaz söz aldı.

Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan arasında yürütülen Üçlü Savunma Bakanları Toplantısı’nın önemli katkıları olduğunu belirten İsmet Yılmaz, “Türkiye Cumhuriyeti, Azerbaycan ve Gürcistan Savunma Bakanları olarak bizler bugün medeniyetler beşiği İstanbul’da üçlü savunma bakanları, üçüncü toplantısı kapsamında bir araya gelmiş bulunmaktayız. Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan arasında tesis edilen ilişkiler güçlü işbirliğimiz için güçlü bir temel oluşturmaktadır. Söz konusu işbirliğinin derinleştirilmesi gerek ülkelerimiz arasında ilişkilerin gerekse bölgemizdeki barış istikrar ve refahın gelişmesine katkı sağlayacaktır. 2014 yılında başlatılan Savunma Bakanları sürecine eş güdümlü olarak oluşturulan ve 1. Bu yıl Mayıs ayında düzenlenen Türkiye Azerbaycan ve Gürcistan Silahlı Kuvvetler Komutanları toplantısı bugün görüştüğümüz konuların önemli bir kısmının alt yapısını teşkil etmiştir” dedi.

EN YAKIN ZAMANDA İMZALANACAK

Toplantı esnasında yapılan ikili görüşmelerde konuşulan konular üzerinde duran Bakan Yılmaz, “Toplantımız esnasında başta savunma güvenlik ve ülkelerin silahlı kuvvetleri arasında iş birliği yapılabilecek alanlar olmak üzere her üç ülkenin de menfaatine olacak hususlarda üçlü ve bölgesel işbirliğinin geliştirilmesine vurgu yaptık. Bölgesel ve küresel diyaloğa hiç olmadığı kadar ihtiyaç duyulan günümüzde Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan arasında tesis edilen işbirliği ve diyalog tüm ülkelere örnek olacak niteliktedir. Ayrıca son gelişmeler ışığında uluslar arası ve bölgesel konularda değerlendirmelerde bulunma fırsatı yakaladık. Barış dolu bir geleceğin tesis edilmesi düşüncesinden hareketle üç ülkenin de söz konusu hususlarda birlikte çalışarak ikili ve üçlü işbirliğimizin güçlendirilmesine yönelik irademizin nişanesi olarak gördüğümüz savunma alanında işbirliği mutabakatı muhtırasının en yakın zamanda imzalanmasının da önemli olduğunun altını çizdik” ifadelerine yer verdi.

Türkiye Azerbaycan ve Gürcistan arasında yürütülen dostluk ve işbirliğinin önemine dikkat çeken Bakan Yılmaz, “Dost ve kardeş iki ülkeden iki meslektaşımı Türkiye’de ağırlamaktan duyduğum memnuniyeti yeniden ifade etmek istiyorum. Ülkelerimiz arasında mevcut olan dostluk ve işbirliğinin mümkün olan her alanda geliştirileceğine olan inancımı yenilemek istiyorum” diye konuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: iha
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...