Bozdağ: 17 Aralık darbesi başarılı olsaydı rejim değişecekti

Düzenleyen:
Bozdağ: 17 Aralık darbesi başarılı olsaydı rejim değişecekti

GÜNDEM Haberleri

Bekir Bozdağ: Türkiye, 17 Aralık sayesinde Paralel Yapı’yla yüzleşti. Sayın Erdoğan’ın liderliği, rejim değişikliğini engelledi, ülke büyük bir felaket atlattı

EBRU KARATOSUN ANKARA

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 17 Aralık darbe girişimi başarılı olsaydı geçmişte Humeyni’nin Paris’ten İran’a getirildiği gibi Fethullah Gülen’in de Pensilvanya’dan Türkiye’ye getirilebileceğini belirterek, “Havaalanında karşılanıp devletin başına koyacaklardı belki de” dedi. Hakimevi’nde yargı muhabirleriyle bir araya gelen Bozdağ, gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bakan Bozdağ, 17 Aralık darbe girişiminin Türkiye’nin, Paralel Devlet Yapılanması (PDY) ile yüzleşmesini sağladığını söyledi. Bozdağ, “17 Aralık olmazsa, PDY ile o gün yüzleşilmemiş olsaydı Türkiye faklı bir noktada olurdu. İyi ki Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki Türkiye’de oldu. Böyle güçlü bir lidere karşı yapıldığı için netice alınamamıştır. Türkiye 17 Aralık’ta büyük bir tehlikeden ve tehditten kurtulmuştur” dedi. Gülen’in hükümetin başına geçirilmesi durumunda Türkiye’nin bambaşka bir rejime gideceğini dile getiren Bozdağ, “İran gibi olmayabilirdi, ideolojik olarak farklı olurdu ama sonuç olarak rejim değişikliği olurdu. AK Parti Hükümeti, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde rejim değişikliğiyle sonuçlanacak bir tehdide dur demiştir” ifadelerini kullandı. Gülen’in ABD’den iadesiyle ilgili İnterpol’ün Türkiye’ye karşı siyasi davrandığının altını çizen Bozdağ, “Mesela PKK, DHKP-C ve diğer terör örgütleriyle ilgili de taleplerimiz var. Ancak bazı ülkeler, Türkiye aleyhinde faaliyette bulunan kişileri himaye eden pek çok kararlar veriyor” şeklinde konuştu. Bozdağ, özetle şunları kaydetti: “MİT tırları hadisesi, Türkiye’ye yapılmış bir ihanettir. Anayasayı ayaklar altına aldıran güç, hukuka bağlılık değildir. Türkiye, DAEŞ terör örgütüyle mücadele ediyor. Şu anda DAEŞ’ten dolayı 377 kişi cezaevinde. Türkiye ile İran savaşa girse ‘İran’ın yanında yer alırım’ diyen bir vekil parlamentoda duruyor. CHP artık hangi ülkenin ana muhalefet partisi olduğuna karar verirse çok hayırlı bir iş yapmış olur. Seçim Kanunu ile Siyasi Partiler Kanunu’nda yapılacak düzenlemekle ilgili takvimi ocak ayında açıklayacağız.”

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...