Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hakkari'de 1 öğrenci tutuklandı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Hakkari'de 1 öğrenci tutuklandı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Diyarbakır, Şırnak ve Mardin'in ilçelerinde uygulanan sokağa çıkma yasağını protesto için açıklama yapmak isterken gözaltına alınan 15 öğrenciden biri tutuklandı.

Diyarbakır'ın Sur, Şırnak'ın Cizre ve Silopi ile Mardin'in Nusaybin ve Derik ilçelerinde uygulanan sokağa çıkma yasaklarını protesto için Hakkâri Üniversitesinin Cölemerig ve Yüksekova yüksek okullarında açıklama yapmak isterken gözaltına alınan 15 öğrenciden 8'i dün gece emniyette ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. İfadeleri alınan 7 öğrenci tutuklanmaları talebiyle Hakkâri Adliyesine sevk edildi. Sabah saatlerinde yapılan sağlık kontrollerinin ardından adliyeye getirilen öğrencilerden 6'sı serbest bırakıldı, Adem B. isimli öğrenci polise mukavemet ettiği iddiasıyla tutuklanarak Hakkâri Kapalı Cezaevine gönderildi. 
Polisin adliye önünde yoğun güvenlik önlemi alması dikkat çekerken, öğrenciler gözaltındaki arkadaşlarına destek vermek için sabahın erken saatlerinden itibaren adliyeye geldi. HDP Hakkâri Milletvekili Abdullah Zeydan ve DBP ile HDP il yöneticileri de adliyeye gelerek öğrencilere destek verdi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...