Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İsrail yalnız kalmıştı

Düzenleyen:
İsrail yalnız kalmıştı

GÜNDEM Haberleri

İsrail'in Türkiye ile yakınlaşması ne anlama geliyor? Bu soruyu uzmanlara sorduk.

Damla Peker ANKARA
Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ferhat Pirinççi:  Gerilimden en çok İsrail zarar görüyordu ve Türkiye ile iletişim içinde olmak ihtiyacını hissetti. Bu gerilimde en çok onlar zarar görüyordu. Şu anda Orta Doğu belirsizliklere gebe. Bu bilinmezlikler, özellikle Suriye ile Irak'ta yaşanan kriz ve artan radikalizm bir şekilde İsrail’e kaydırıldı. İsrail ciddi olarak kendini izole edilmiş hissetmişti."
 SDE Dış Politika ve Uluslararası İlişkiler Programı Koordinatörü Doç. Dr. Mehmet Şahin:  "Bu beklenen bir şeydi. Önümüzdeki süreçte hiçbir araya gelmeyecek devletlerin buluşacağını göz önünde bulundurmak lazım. 4-5 yıldır yaşanan siyasi türbülans, hem bölge sistemini çökerttti hem de devletlerin iç yapılarına zarar vermeye başladı. Buradaki devletler beka kaygısı güdüyor."
 Orta Doğu Uzmanı Kenan Çamurcu:  "Türkiye, Suudi Arabistan ve İsrail, ABD tarafından dışlandı. Bunların kendilerini yalnız hissetmeleriyle böyle bir mecburiyet ortaya çıktı. Ankara da bu yüzden İsrail ile yeniden ilişki kurmak zorunda hissediyor kendisini."

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...