Karayılan'ın yeni taktiği ortaya çıktı

Düzenleyen:
Karayılan'ın yeni taktiği ortaya çıktı

GÜNDEM Haberleri

Güneydoğu’daki ‘süpürme operasyonları’nda büyük kayıp veren PKK yeni taktik geliştiriyor.

Kamplardaki silahları Türkiye’ye aktarma hazırlığı yapan terör örgütü yöneticilerinin, Murat Karayılan’a da ‘Kerkük-Yumurtalık boru hattına yönelik eylem yapılması’ için talimat verdiği ortaya çıktı

Şırnak, Mardin ve ilçelerinde güvenlik güçlerinin PKK’ya yönelik operasyonları devam ederken, istihbarat birimleri, PKK’nın Irak’taki Kaniraş ve Geliraş’taki kamplarında topladığı silahları Türkiye’ye aktarma hazırlığında olduğunu belirledi. İstihbarat birimleri ayrıca, örgüt yönetimince Murat Karayılan’a “Kerkük-Yumurtalık boru hattına yönelik eylem yapılması” için şifreli talimat verildiğini ortaya çıkardı.
 
Şırnak’ın Cizre ve Silopi ilçeleri ile Mardin’in Nusaybin ilçesinde operasyonlar yoğun şekilde devam ederken terör örgütünün önümüzdeki süreçle ilgili faaliyetleri hakkında bazı önemli istihbarat bilgilerine ulaşıldı.
 
Milliyet’in edindiği bilgiye göre, bölgedeki çalışmalarını yoğunlaştıran istihbarat birimleri, PKK’nın yurt içine aktarmak için silah depoladığı bilgisine ulaştı. PKK’nın, yüklü miktarda Biksi, Doçka, kalaşnikof, roketatar ve M-16 modeli silah ve mühimmatı Kaniraş ve Geliraş bölgesindeki kamplarında topladığı tespit edildi.
 
Bu silah ve mühimmatın bölgedeki örgüt sempatizanları aracılığıyla bu ay içinde Hakkari sınır hattı üzerinden parça parça yurtiçine aktarılacağını saptayan istihbarat birimleri, malzemelerin öncelikle Yüksekova’ya getirilmesinin, kalan bölümünün de ilerleyen günlerde Ağrı, Van, muş ve Bitlis’e sevk edilmesinin planlandığı anlaşıldı.
 
Boru hattı hedefte
 
Ayrıca, istihbarat birimleri, PKK’nın Türkiye sorumlusu olan Karayılan’a, şifreli olarak bir eylem mesajı gönderildiğini ortaya koydu. 9 Aralık’ta gönderildiği belirlenen şifreli mesajda, PKK’nın Mardin bölgesinde bulunan silahlı gruplarınca, Kerkük-Yumurtalık boru hattına yönelik eylem yapılmasının istendiği ve talimat beklendiği belirlendi. Bu kapsamda, PKK’nın bölgesel gelişmelerden hareketle Türkiye’nin enerji nakil hatlarına yönelik eylem planlamalarına öncelik verebileceğini değerlendiren istihbarat birimleri, bu nedenle boru hattına eylem yapılması yönündeki talebe örgüt yönetiminin onay verebileceği bilgisine ulaştı.
 
Kobani’de komutan
 
PKK’yla ilgili 3. önemli istihbaratın ise, örgüt içinde “Mordem” kod adını kullanan H.D.’nin, örgütün Suriye uzantısı olarak bilinen PYD içinde silahlı faaliyet göstermek amacıyla Kobani’de tabur komutanı olarak görev aldığı saptandı. Ayrıca, yine PKK’lı M.D.’nin örgütün kırsal kadrosuna katılım amacıyla, kısa süre önce Ankara’dan kimliği tam tespit edilemeyen kişilerle birlikte Mersin’e gittiği ve buradan deniz yoluyla Suriye’ye geçtiği bilgilerine ulaşıldı.
 
Bu gelişmeler sonrasında, hem Doğu ve Güneydoğu’da operasyonlara katılan güvenlik birimleri, hem de diğer kentlerdeki güvenlik birimleri, eylemlere karşı uyarıldı. Güvenlik birimlerinin özellikle istihbarat çalışmalarına ağırlık vermesi talimatı verildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...