Aziz Sancar'ın mesajları kamu spotu oldu

Düzenleyen:
Aziz Sancar'ın mesajları kamu spotu oldu

GÜNDEM Haberleri

Millî gururumuz Aziz Sancar’ın, “Sigara DNA’yı tahrip ederek kanser yapıyor” sözlerini Sağlık Bakanlığı, fırsata çevirdi. Sancar’ın açıklamaları vatandaşlara mesaj olarak gönderiliyor

Gökhan Kaya ANKARA - Milyonlarca tiryakiye sigarayı bıraktırmak için sigara bırakma hattını kuran, kapalı alanda sigara yasağı getiren ve ücretsiz sigara bıraktırma ilacı dağıtan Bakanlık, şimdi de tiryakilerin sigaraya bırakmasını teşvik etmek için Nobelli Kimyacı Sancar’ın sözlerini kullanmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde Sancar, “Sigaranın içindeki kimyasal maddelerle DNA’yı tahrip ediyor. Bu da kanser yapıyor. Benim çalıştığım DNA onarım mekanizması, sigara dumanının yaptığı tahribatı tamir ediyor. Tamir ediyor da; durmadan sigara içerse buna DNA onarım mekanizması yetişemiyor. Dolayısı ile kanser oluşuyor. Benim DNA onarımını arttırıp, bunu daha etkin yapacak durumum yok. O bakımdan kanseri önlemek için en iyisi sigara içmemek. Herkes tedavi et diyor ama sigara içmezsen zaten öldürücü kanserin yüzde otuzu kaybolur” ifadeleriyle bütün dikkatleri tekrar üzerine çekmişti. Bunun üzerine Bakanlık, Sancar’ın bu uyarısını mesaj olarak vatandaşların cep telefonlarına göndermeye başladı. Bakanlığın gönderdiği mesajda “Nobel’deki gururumuz Aziz Sancar: “Sigara içindeki kimyasal maddeler DNA’yı tahrip ediyor. Bu da kanser yapıyor” kansersiz bir hayat için sigaradan uzak durun” ifadeleri yer alıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetlisi olarak Türkiye’ye gelen Sancar, Erdoğan ile görüşmesinin detaylarını açıklamıştı. Sancar, “Cumhurbaşkanı programlarda ‘lütfen tekrar edin’ dedi. O nedenle tekrar ediyorum sigara içmeyin” şeklinde açıklamada bulunmuştu.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...