'ASGARİ ÜCRET yükünü işverenle paylaşacağız'

Düzenleyen:
'ASGARİ ÜCRET yükünü işverenle paylaşacağız'

GÜNDEM Haberleri

İş adamlarına seslenen Davutoğlu, "Asgari ücret artışından kaynaklanacak yükü kesinlikle sizlerle paylaşacağız. Rekabetçi kapasiteniz azalmayacak" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, küresel krizin başladığı 2007'den bu yana birçok ülkenin istihdam kayıplarını telafi edemedeğini, ancak Türkiye'nin tam 7 milyon kişiye ilave istihdam imkânı sağladığını söyledi. Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Genel Kurulu'nda konuşan Davutoğlu, "Dünya ekonomisi küresel kriz sonrasında hâlâ istenen seviyeye gelemedi. Özellikle bizim en büyük ihracat pazarımız olan Avrupa'da bazı toparlanma emareleri olsa da beklenenin gerisinde seyrediyor. Coğrafyamızda da birçok önemli travma yaşanırken, Allah'a şükürler olsun ki ekonomide başarılı bir performans göstermeye devam ediyoruz” dedi.
Gerçek anlamda bir reform hükümeti anlayışıyla harekete geçtiklerini anlatan Davutoğlu, şunları söyledi: "Bir hafta içinde gerçekleştirdiğimiz 10 icraatımızı önceki dün kamuoyuyla paylaştık. Asgari ücret vaadimizi de gerçekleştiriyoruz. İş dünyamıza, buluştuğumuz zaman da söyledim, tekrar söylüyorum. Asgari ücret artışından kaynaklanacak yükü kesinlikle sizlerle paylaşacağız ve sizin rekabetçi kapasitenizin azalmamasına özen göstereceğiz. Yatırım ortamının iyileştirilmesi için de ne gerekiyorsa yapacağız. Bu bağlamda atacağımız adımları, sizlerden aldığımız teklifleri de göz önünde tutarak, birer birer yasalaştıracağız. İstihdam ve iş gücüne teşvik anlamında kapsamlı düzenlemeler yapacağız. Eğitimde nitelikli insan kaynağı ihtiyacını karşılamak için yeni düzenlemeler yapacağız. Şimdi artık üretim için, ihracat için hep birlikte yola çıkmanın vakti."

DEİK'teki programının ardından MÜSİAD 5. Uluslararası Genç İş Adamları Kongresi'ne de katılan Davutoğlu, "Genç girişimcilerden bir ricam var; bugün Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da hendeklerden, barikatlardan ve bunların getirdiği ortamdan etkilenerek iş hayatında önemli engellerle karşılaşan genç esnafa sahip çıkın. Her birinizin silahlara, hendeklere, barikatlara karşı lokmalarını, aşını paylaşacağı bir kardeşi olsun" dedi. AK Parti hükümetleri döneminde rekor düzeyde istihdam imkânı sağladıklarını belirten Davutoğlu, “Küresel krizin başladığı 2007 yılından bu yana birçok ülke istihdam kayıplarını telafi edemezken, biz yaklaşık 7 milyon vatandaşımıza ilave istihdam imkânı sağladık. Sadece son 1 yılda yaklaşık 250 bin kişisi 15-24 yaşlarındaki gençler olmak üzere 1 milyon kişiye istihdam imkânı sağladık” dedi. Başbakan, yüzde 3,5-4 civarı bir büyümenin, 2015’te Türkiye ekonomisinin, Çin ve Hindistan hariç gelişmekte olan ekonomilere göre yaklaşık iki kat ya da daha fazla büyümesi anlamına geldiğini söyledi.

ATİNA-İZMİR UÇUŞLARI BAŞLAYACAK
DEİK Genel Kurulu'na katılan Başbakan Davutoğlu, "THY'nin yeni uçuş noktası Atina olacak. Bu da Ege'yi barış bölgesi yapacak. 21 serbest ticaret anlaşmamız bulunuyor. 14 ülkeyle anlaşmalarımız devam ediyor. Vizesiz ülke sayısını da 42'den 63'e çıkardık. İnşallah Ekim 2016'ya kadar AB ülkelerine de vizesiz seyahat başlayacak" dedi.

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...