Sürücülere yağmurlu havada güneş gözlüğü önerisi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Sürücülere yağmurlu havada güneş gözlüğü önerisi

GÜNDEM Haberleri  / AA

Kış şartlarında ve yağmurlu havalarda güneş gözlüğü kullanılmasının sürücülere daha iyi görüş sağladığı bildirildi.

İleri sürüş teknikleri uzmanı Ender Kozlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, trafik kazalarının önlenmesi için sürücülerin eğitimli olmasının büyük önem taşıdığını belirtti. İnsanların araç kullanırken neyin doğru neyin yanlış olduğunu bilme olasılığının az olduğunu, bunun ancak eğitimle öğrenilebileceğini ifade eden Kozlu, bu kapsamda düzenledikleri eğitimlerde "aracın kayması esnasında kontrol kayıplarını en aza indirme ve aracı kontrol edebilme", "ABS, ASR, ESP nedir" ve "hava yastıkları ne işe yarar" gibi konuların anlatıldığını vurguladı.

Özellikle kış aylarında araç kullanmanın daha fazla dikkat ve tecrübe gerektirdiğine işaret eden Kozlu, öncelikle sürücülerin, sürüşü zorlaştırdığı için mont, kalın kazak ve eldivenle araç kullanmamasını istedi.

Kozlu, kış şartlarında görüşün zorlaştığına dikkati çekerek, şu önerilerde bulundu:

"Aşırı yağmurlarda özellikle polarize olan güneş gözlükleri kullanılmalı. Güneş gözlüğü yağmurlu havalarda görüşü artırıyor, bilimsel olarak kanıtlandı. Her sürücüye bir defaya mahsus güneş gözlüğü kullanmalarını ve farkı görmelerini tavsiye ediyorum. Yaptığımız testlerde, güneş gözlüğünün yağmurun aracın ön camında görüş noktasını azalttığı durumlarda görüş rahatlığını arttırdığını gördük."

Kış aylarında araçların yol tutuşu için kış lastikleri kullanılmasının da büyük önem taşıdığını hatırlatan Kozlu, bunun yanında ihtimaller göz önüne alınarak zincir bulundurmak gerektiğine işaret etti.

Trafik kazalarının önlenmesi için cezaların artırılması gerektiğini de savunan Kozlu, şunları kaydetti:

"Ehliyet, çok kolay ve çok basit bir sistem üzerinden veriliyor. Avrupa ülkelerinde bu böyle değil, daha zor. Bizde de yakın zamanda 2 yıl boyunca geçici ehliyet verilecek, iki yıl sonra asıl ehliyet verilecek. Cezai yaptırımlar ne kadar fazla olursa trafik kazaları o kadar az olur. Bunu parasal ölçüde düşünmemek gerekiyor. İnsanlar maddi ölçüleri ne kadar yüksekse o kadar hata yapabilir vaziyette görüyorlar kendilerini. Para cezaları ne kadar yüksek olursa hataların da önüne geçmiş olacağız."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...