AK Parti MKYK sonrası açıklama

Düzenleyen:
AK Parti MKYK sonrası açıklama

GÜNDEM Haberleri

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti MKYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Çelik, İsrail ile Türkiye arasında yapılacağı söylenen anlaşma hakkında "Türkiye-İsrail konusunda yaklaşımımız; Bir anlaşma yok. Taslak üzerinde çalışılıyor. Türkiye özür, tazminat ve ambargonun kaldırılma şartlarını sunmuştur. Birinci şartımız yerine geldi, diğer ikisi yerine gelmedi" dedi.

Gelinen noktada vatandaş üzerindeki baskıyı kaldıracak şekilde kararlı bir mücadele yürütülmektedir. Türkiye'nin demokratik kazanımlarını kimse geriye çeviremeyecektir.

TÜRKİYE MUSUL'DAN ASKER ÇEKİYOR MU?

Orada DAEŞ ile mücadele yürütülmektedir. Bir takım terör örgütlerinin hedefinde bir kamptır. Kamptaki unsurlarımızı korumak noktasında adım atabiliriz. Türkiye hiçbir şekilde oraya Merkezi Hükümetin rahatsız olacağı bir şekilde konuşlanma yapmamıştır.

RUSYA KRİZİ

"Türkiye ve Rusya ilişkileri, Rusya'daki yönetimin yanlış yaklaşımlarından çok daha büyüktür, bunları aşacak tarihsel derinliğe ve bir gelecek perspektifine sahiptir.

EREN ERDEM'E TEPKİ

Bir CHP milletvekilinin, bir Rus kanalında tutup da DAEŞ'in elindeki sarin gazını Türkiye'nin verdiği şeklindeki yalan ifadesini açık bir şekilde kınıyoruz."

BM'DE KABUL EDİLEN SURİYE TASARISI

Eli kanlı Esed yönetiminin Suriye'nin geleceğinde yeri yok. Bu süreci gözlemlemeye devam ediyoruz.

TÜRKİYE-İSRAİL İLİŞKİLERİ

Türkiye-İsrail konusunda yaklaşımımız; Bir anlaşma yok. Taslak üzerinde çalışılıyor. İsrail halkı, Türkiye'nin dostudur. Mavi Marmara saldırısı bir dönüm noktası olmuştur. Türkiye özür, tazminat ve ambargonun kaldırılma şartlarını sunmuştur. Birinci şartımız yerine geldi, diğer ikisi yerine gelmedi. Türkiye'nin bu 3 şartı yerine gelmek kaydıyla, normalleşme süreci sağlık bir süreç olur. Şimdiye kadar gelinen noktada imzalanmış bir anlaşma yok."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...