10 F-16’yla sınırda devriye uçuşu

Düzenleyen:
10 F-16’yla sınırda devriye uçuşu

GÜNDEM Haberleri

Genelkurmay Başkanlığı, 10 F-16 ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu yapıldığını açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarının günlük faaliyetlerine ilişkin bilgi verdi. Buna göre, Karadeniz Uyumu Harekatı’nda görevli TCG Yıldıray, Batı Karadeniz’de, Akdeniz Kalkanı Harekatı’nda görevli TCG Burakreis ve TCG Anavartalar Doğu Akdeniz’de, Birleşik Görev Kuvveti-151 Deniz Haydutluğu ile Mücadele görevine iştirak eden TCG Gemlik ise Aden Körfezi’nde karakol görevi icra etti. Bir uçak ile Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ndeki bir donörden, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde bulunan bir hastaya organ naklinin yapılması sağlandı. Harekat eğitim faaliyetlerinde toplam 10 geminin seyir icra ettiği bildirildi.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı 10 adet F-16 ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu icra edildiği belirtildi.

Sahil Güvenlik Komutanlığı, bir adet arama kurtarma gemisi ile Ege’de keşif gözetleme görevi yürütüldü. 4 adet bot ve bir adet "mobil radar" ile Türkiye-Suriye deniz yan hududunda kontrol görevi icra edildiği bildirildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...