Kahraman 'Türkiye’nin büyümesini istemeyen bir dünya var'

Düzenleyen: / Kaynak: iha
Kahraman 'Türkiye’nin büyümesini istemeyen bir dünya var'

GÜNDEM Haberleri  / iha

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, "Türkiye’nin büyümesini ve gelişmesini istemeyen bir dünya var. Bu yüzden iç meseleleri çıkaran bir dünya var. Kardeşliğimizin pekişmesini istemeyen bir dünya var" dedi.

Türkiye Bakü Büyükelçisi Alper Coşkun tarafından, Azerbaycanlı milletvekilleri, Bakü’deki Türk işadamları ve Türk toplumu temsilcilerinin katılımlarıyla TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve beraberindeki heyet onuruna resepsiyon verildi.

TBMM Başkanı Kahraman, resepsiyonda gerçekleştirdiği konuşmasında Azerbaycan’a dostluk ziyareti gerçekleştirdiğini ve liderlerin seçilmelerinin ardından kardeş ülkeyi ziyaret etmesinin bir gelenek haline geldiğini belirtti.

Kahraman, Türkiye ile Azerbaycan’ın iki devlet bir millet olduğunu ifade ederek, "Bunu her sahada gösteriyoruz. İşbirliğimizi devam ettiriyoruz. Bu, gerek Orta Asya için bölge için ve dünya için de lüzumlu bir beraberliktir, bir güç birliğidir. Siz değerli iş adamlarımız da bu noktada elinizden gelen gayretle bu beraberliğe, bu gelişmeye yardımcı oluyorsunuz, destek oluyorsunuz" dedi.

Azerbaycan’daki temaslarını anlatan Kahraman, şehitliği ziyaret ettiği belirterek, "Yan yana yatan şehitler. Azerbaycan ve Türk şehitleri, Türkiye’den cepheye gelen, Osmanlı coğrafyasının her noktasından gelen ve burada şehit olan kişileri rahmetle, minnetle andık. Yan yana yatıyorlar. İsimleri okuduk. Türkiye’mizdeki her vilayetten var" ifadelerini kullandı.

İlham Aliyev ile görüştüğünü bildiren TBMM Başkanı Kahraman, "Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev, geniş tahlil ve teşhis kabiliyetiyle, meseleleriyle ortaya koydular. Beraberliklerimizin, ilerde yapacağımız iş birliğinin esasını anlattılar. Görüş teatisinde bulunduk. Başbakanımız Davutoğlu ile görüşmelerini de ifade ettiler. Beraberliğimiz zaten devam edecek. Bunun için bizim Orta Asya’daki Türk Cumhuriyetleriyle kurmuş olduğumuz teşkilatlar var, bağlar var. Ekonomik yönden kurduğumuz, bir araya geldiğimiz yatırımlar var. Her iki ülke birbirine yatırımlar yapmış durumda. Burada 2 bin 665 olarak, benim öğrendiğim iş yeri sahibi var Türkiye’den gelen. Azerbaycan’dan gelen Türkiye’de olan var. 15 milyar dolarlık bir hedef var" dedi.

ÖZAL’I ANDI

Cumhurbaşkanı Aliyev’e Bakü’nün çok değiştiğini söylediğini belirten Kahraman, güzel yatırımların yapıldığını ve şehrin yıldız bir şehir haline geldiğini dile getirdi. İş adamlarının ekonominin mücahitleri olduğunu söyleyen TBMM Başkanı İsmail Kahraman, "Ben rahmetle anıyorum Turgut Özal’ı. İlk defa iş adamlarını yanına aldı ve dışarı çıktı. Tenkit edildi. Başbakana bak iş adamlarıyla dışarıya gidiyor. gurbete çıkıyor. Türkiye kazanacak bunda. Türkiye büyük hamleler yaptı. Çok büyük gelişmeler kaydedildi. Türkiye son yıllarda gördüğünüz gibi büyük noktalara doğru ulaştı ve devam ediyor" açıklamasını yaptı.

"KARDEŞLİĞİMİZİN PEKİŞMESİNİ İSTEMEYEN BİR DÜNYA VAR"

Belli devletler dışındaki devletlerin dayanışmasının menfaate dayandığını söyleyen Kahraman, "Milletin dostlukları kesindir. Türkiye’nin büyümesini ve gelişmesini istemeyen bir dünya var. Bu yüzden iç meseleleri çıkaran bir dünya var. Kardeşliğimizin pekişmesini istemeyen bir dünya var. Zira aralarına almak istemiyorlar. Osmanlı’nın varisi bir Türkiye’yi istemiyorlar. Biz büyük bir devlete ve mirasa sahibiz. 3 kıtada 7 denizde hükmetmiş 20 milyon kilometrekarede bir cihan devleti kurmuş devletiz. Böyle bir büyüğün tekrar büyüklüğe doğru yürümesi onlar için büyük kaos, bir büyük sıkıntı ve panik. Ama biz büyüyeceğiz. Niye büyümeyeceğiz, gelişeceğiz. Niye birbirimize gireceğiz. Daha öteye gideceğiz" ifadelerini kullandı.

Kuruluş adlı bir filmden örnekler veren Kahraman, "Orada Osman Gazi’nin babasına gelir. ’Baba Bursa alındı’ der. Tabi bu bir kurmaca. Çünkü Osman Gazi, Bursa alınmadan vefat etmiştir. Hafif doğrultur Osman Gazi’yi. Ses etmez ama eliyle ’Daha ileriye, ileriye’ der. Biz daha ileriye gideceğiz. Böldürmeyeceğiz. Bölünmeyeceğiz. Beraber olacağız" dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: iha
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...