HDP'yi sarsacak iddia! Yeni bir Kürt parti...

HDP'yi sarsacak iddia! Yeni bir Kürt parti...

GÜNDEM Haberleri

A&G Araştırma Şirketi Başkanı Adil Gür, HDP'nin hendek siyasetine ilişkin olarak çarpıcı bir gerçeği açıkladı.

Gür, "HDP hendek siyasetini sürdürmeye devam ederse Kürt siyasi hareketini temsil eden yeni siyasi partiler ortaya çıkacaktır" dedi. A Haber'de Söz Teması programına katılan Adil Gür, "HDP, PKK ile arasına mesafe koyamazsa ve bu tavrını sürdürürse etkinliğini kaybeder" dedi.
YENİ KÜRT PARTİ ORTAYA ÇIKABİLİR
'Şayet HDP bu tavrını sürdürmeye devam ederse kişisel kanaatim Kürt siyasi hareketini temsil eden yeni siyasi partiler ortaya çıkacaktır. HDP'ye oy veren 7 Haziran'da 6 milyon veya 1 Kasım seçimlerinde oy veren milyonların tamamını PKK ile bir değerlendirmek PKK'nın yaptığı her eylemi meşru gören seçmenler olarak değerlendirmek mümkün değil. Böyle olunca şayet HDP, PKK ile arasına mesafe koymazsa Güneydoğu Anadolu bölgesinde son dönemde kurtarılmış bölgeler diye tabir edilen, özyönetim adı altında tabir edilen bölgelerdeki sizin tabirinizle hendek siyasetini devam ettirirse öyle zannediyorum ki kısa orta ama çok uzun vadede olacağını zannetmiyorum Kürt siyasi hareketini temsil eden yeni siyasi partiler doğacaktır.'

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...