İstanbul trafiğinde yeni uygulama: Taralı alan

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
İstanbul trafiğinde yeni uygulama: Taralı alan

GÜNDEM Haberleri  / İHA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi mühendisleri tarafından geliştirilen 'Taralı Alan İhlal Tespit Sistemi', şehrin birçok kavşağında uygulanmaya başlanacak. Yeni sistem sayesinde kavşaklarda taralı alanı ihlal eden araçlar anında tespit edilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi mühendisleri kural ihlallerinin önüne geçmek ve daha güvenli trafik için EDS teknolojilerini geliştirmeye devam ediyor.

KAVŞAKLARDAKİ İHLALLER TESPİT EDİLECEK
Mühendisler tarafından geliştirilen Taralı Alan İhlal Tespit Sistemi, kavşaklarda bulunan taralı alanda hareketli ve sabit kameralar marifetiyle fotoğraflar alarak ihlal tespiti yapıyor.

İstanbul trafiğinde yeni uygulama: Taralı alan
TARALI ALAN EDS TEKNOLOJİSİ TRAFİK YOĞUNLUĞUNA GÖRE ÇALIŞACAK

Taralı Alan İhlal Tespit Sistemi saha noktasını izleyerek ihlal teşkil eden bir araç tespit ettiğinde otomatik olarak sistemi aktif hale getiriyor. Taralı Alan İhlal Tespit Sistemi Yazılımı, ihlal algıladığında, ihlali gerçekleştiren aracın 1 adet geniş açı, 1 adet dar açı ve 1 adet belirlenen süreden önce nerede olduğunu gösteren geniş açı fotoğrafıyla birlikte ihlal tespitini gerçekleştiriyor. Taralı Alan EDS teknolojisi ile İstanbul’da önemli kavşaklarda ortak kullanım alanı olan bölgenin, kavşakların verimli bir şekilde kullanımını sağlamak ve kavşaktan geçen araç sayısını arttırmak amacı ile boş bırakılması adına sürücülerin trafik yoğunluğuna göre hareket etmeleri hedefleniyor.

İstanbul trafiğinde yeni uygulama: Taralı alan

KULLANILACAK KAVŞAKLARDAN BAZILARI
Taralı Alan EDS Sistemi; Dolmabahçe Kavşağı, Büyükdere Caddesi(Kanyon Önü), Edirnekapı Kavşağı, Fındıkzade Kavşağı başta olmak üzere İstanbul’da ortak kullanım alanı olan önemli kavşaklarda kullanılmaya başlanacak.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...