Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Makedonyalı Ömerov tedavi için Türkiye'de

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Makedonyalı Ömerov tedavi için Türkiye'de

GÜNDEM Haberleri  / AA

İleri derecede kalp hastası 10 yaşındaki Emre Ömerov, tedavisi için ailesiyle Makedonya'dan İstanbul'a geldi.

 

AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca ve Türkiye Beyazay Derneği Başkanı Lokman Ayva'nın, 19-22 Kasım tarihlerinde gerçekleştirdikleri Türkiye-Makedonya Dostluk Günleri etkinlikleri kapsamında, Doğu Makedonya'daki yörük köylerini ziyaretleri sırasında tanıştıkları kalp hastası Ömerov'un tedavisinin Türkiye'de gerçekleşmesi yönündeki girişimleri sonuç verdi. 

Kalp hastası Emre Ömerov, annesi Belgüzar Ömerova ve babası Yaşar Ömerov, Türk Hava Yolları'nın tarifeli seferiyle İstanbul'a geldi. Aileyi Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda Türkiye Beyazay Derneği Başkanı Ayva ile diğer ilgililer karşıladı. 

Burada AA muhabirinin sorusu üzerine baba Yaşar Ömerov, İstanbul'a gelmelerinde yardımcı olanlara teşekkür ederek, "Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ve diğer herkese çok teşekkür ediyoruz. İnşallah çocuğumuz iyileşir" dedi.

"Okula gitmekte zorlanıyor"

Türkiye Beyazay Derneği Başkanı Lokman Ayva da Doğu Makedonya'nın Radovis bölgesinin ve özellikle de Türk köylerinin çok fakir olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Radovis'de Emre Ömerov adlı çocuğumuzun kalp hastası olduğunu öğrendik. Beyazay'ın önceden yurtdışında birçok faaliyetleri vardı ve 'O bölgede neler yapılabilir' diye düşündük. Çocuğumuz sağlıklı olmadığı için okula gitmekte zorlanıyor. Türk Büyükelçiliği, Sağlık Bakanlığı ile görüştük ve onlar da tedavinin Türkiye'de yapılmasını uygun gördüler."

Emre Ömerov ve ailesi daha sonra ambulansla tedavinin yapılacağı Mehmet Akif Ersoy Göğüs, Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi'ne götürüldü.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...