Davutoğlu: Biz yapıyoruz eşkıya yıkıyor

Düzenleyen:
Davutoğlu: Biz yapıyoruz eşkıya yıkıyor

GÜNDEM Haberleri

“Biz, pek çok tesisi hizmete açarken, bölgenin hakkını savunduğunu iddia eden bir avuç eşkıya, sadece yakıyor, yıkıyor, vatandaşı yurdundan ediyor.”

İsmail Sonsuz - Damla Peker ANKARA
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cumhuriyet tarihi boyuncu Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da en müşfik, en insan odaklı, en müreffeh kılıcı politikaların AK Parti hükümetleri döneminde yürütüldüğünü söyledi. Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından 2.9 milyar TL’ye mal olan 175 eserin açılış töreninde konuşan Davutoğlu özetle şunları kaydetti: 
Biz bölgeyi mamur etmenin çabası içindeyken onlar imha etmenin, yakıp, yıkmanın çabası içinde... Biz pek çok tesisi hizmete açarken, güya bölgenin hakkını savunduğunu iddia eden bir avuç eşkıya sadece yakıyor, yıkıyor, tahrip ediyor, bölgeyi terörize ediyor, vatandaşı yerinden yurdundan ediyor. Bunlar öyle gözü dönmüş bir güruh ki ne cami dinliyor, ne anaokulu, ne içme tesisi, ne hastane ne ambulans. İnsanlarımız mağdur olsun, işsiz, eğitimsiz kalsın istiyorlar, bölgenin geri kalması için ellerinden geleni yapıyorlar ama bilsinler ki biz bunlara izin vermedik, vermeyiz, vermeyeceğiz.
Onların arkasındaki akıl hocaları, onları piyon gibi kullanan dış mihraplar biliyorlar ki, Doğu ve Güneydoğu Anadolu kalkınır, Türkiye bir bütün olarak ayağa kalkarsa, onların sömürdükleri halkları da artık sömürme imkânları olmayacak. Doğu ve Güneydoğu’da hendeklerden, barikatlardan, silah ve şiddetten medet umanların istedikleri terörü, sergiledikleri vandalizmi hep beraber görüyoruz. Elbette hak ettikleri cevabı alıyorlar, alacaklar.
13 yıldır iş başında olan AK Parti hükümetleri adına hiç mütevazı olmayacağım. Cumhuriyet tarihi boyuncu Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da en müşfik, en insan odaklı, en müreffeh kılıcı politikalar AK Parti hükümetleri döneminde yürütüldü. AK Parti kadroları doğu, batı, kuzey, güney ayrımı yapmadan Türkiye’nin her yerine aşkla, şevkle, inançla koşuyor.
Kirli amaçların ve oynanan oyunun arkasında hangi mihrakların olduğunu çok iyi biliyoruz. Bugün dahi Türkiye’yi, 78 milyonu, bütün bir ülkeyi tehdit eden bir ülkenin başkentinde, Türkiye’yi suçlama cesareti gösterebiliyorlar.  Bizim için bütün millet yekpare bir yürektir, yekpare bir yumruktur. Hiçbirisinin diğerinden bir ayrımı, farkı yoktur. Biz, bütün bu terör örgütlerine ve arkasındaki siyasi güçlere, arkasındaki dış mihraklara rağmen ülkemizi birlik, dirlik, kardeşlik içinde kalkındırmaya devam edeceğiz.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...