Temizlik operasyonu ‘milim milim’ yürüyor

Düzenleyen:
Temizlik operasyonu ‘milim milim’ yürüyor

GÜNDEM Haberleri

Güvenlik güçlerinin, PKK’nın hendek ve barikatlarına karşı Güneydoğu’da başlattığı ‘süpürme’ operasyonu büyük bir titizlikle ilerliyor.

Yücel KAYAOĞLU ANKARA
Başbakan’ın tek bir sivile bile zarar gelmemesi talimatını verdiği operasyonların Nisan ayına kadar tamamlanması, bu tarihten itibaren ise demokratikleşme ve reform sürecine girilmesi hedefleniyor. Bu konuda hükümet kaynaklarının verdiği bilgi şöyle: “Operasyonlar sırasında çok titiz davranılıyor. Adeta milim milim gidiliyor. İnsanlara zarar verilmemesi için gereken her şey yapılıyor. PKK’lılar bu durumu değiştirmeye çalışıyor. Asker ve polisi tahrik etmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Hakaretten küfre kadar her şey var. Bütün bunlara karşın asker ve polis tahrik olmuyor. Büyük bir soğukkanlılıkla operasyonlar yürütülüyor. Askerin de dâhil olması ile daha hızlı ilerleme sağlanmaya başladı. Bu bölgeler terörist unsurlardan temizlenene kadar operasyonlar sürecek. Bahar ayları ile birlikte operasyonlar tamamlanıp, bölge terör unsurlarından temizlendikten sonra artık yeni bir süreç başlayacak. Demokratikleşme ve reform süreci için hızla adımlar atılacak. STK’lar ve kanaat önderleri de yeni sürecin içinde olacak.”

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...