Operasyonlarda 183 PKK'lı terörist öldürüldü

Düzenleyen: / Kaynak: DHA
Operasyonlarda 183 PKK'lı terörist öldürüldü

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Genelkurmay Başkanlığı, düzenlenen operasyonlarda 183 PKK'lı teröristin öldürüldüğünü açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı, düzenlenen operasyonlarda şu ana kadar Şırnak Cizre'de 122, Silopi'de 8, Diyarbakır Sur'da 30, Bitlis'de Sehi Ormanları bölgesinde 4, Mardin Dargeçit'te 16, Nusaybin'de 3 olmak üzere 183 PKK'lı teröristin öldürüldüğünü açıkladı.

CİZRE'DE 122, SİLOPİ'DE 8 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

Şırnak Cizre’de devam eden operasyonda dün 6 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen PKK'lı terörist sayısının 122 olduğu belirtildi. Şırnak Silopi'de ise 17 adet El Yapımı Patlayıcı imha edildi, bir barikat kaldırıldı ve 1 adet Kaleşnikof Piyade Tüfeği, 5 adet av tüfeği, 11 adet roketatar mermisi ve 1 adet telsiz ele geçirildi. Şırnak Silopi'de şu ana kadar etkisiz hale getirilen PKK'lı terörist sayısının 8 olduğu bildirildi.

SUR'DA 30 PKK'LI TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Diyarbakır Sur'da devam eden operasyonda; dün 7 PKK'lı terörist etkisiz hale getirilerken 9 Aralık 2015'ten itibaren etkisiz hale getirilen PKK'lı terörist sayısının 30 olduğu öğrenildi. Ayrıca Sur'da 2 adet El Yapımı Patlayıcı ve bir barikat imha edildiği belirtildi.

BİTLİS'DE 4 PKK'LI TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Bitlis’de Sehi Ormanları bölgesinde devam eden operasyonda; önceki gün 4 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda ayrıca 1 adet büyük telsiz ve 9 adet el bombası ele geçirildi.

DARGEÇİT'TE 16 PKK'LI TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Mardin'in sokağa çıkma yasağı bulunan Dargeçit İlçesi'ndeki ise şu ana kadar 16 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildi.

NUSAYBİN'DE 3 PKK'LI TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Mardin'in sokağa çıkma yasağı bulunan Nusaybin İlçesi'nde güvenlik güçlerinin PKK'lıları etkisiz hale getirmek için düzenlediği operasyonlarda şu ana kadar 3 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi.

DOĞUBAYAZIT'TA 3 ASKERİ YARALANDIĞI SALDIRIYA KARIŞAN 1 PKK'LI TERÖRİST YAKALANDI

Ağrı Doğubayazıt'ta, 29 Temmuz 2015’te, 3 askerin yaralandığı saldırıyı gerçekleştiren 1 PKK'lı terörist, İstanbul’da güvenlik güçleri tarafından yakalandı.

BİNGÖL VE TUNCELİ'DE OPERASYON 

Bingöl Yedisu’da, yapılan arama tarama faaliyeti esnasında; 1 adet Kaleşnikof piyade tüfeği, 1 adet boş şarjörü ile muhtelif cins ve miktarda yaşam malzemesi ele geçirildi. Tunceli Merkez, Bali Deresi bölgesinde devam eden operasyonda; 1 adet El Yapımı Patlayıcı bulunarak yerinde imha edildi, muhtelif cins ve miktarda yaşam malzemesi ele geçirildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...