Terörist cenazesinde polise ateş açıldı

Düzenleyen: / Kaynak: iha
Terörist cenazesinde polise ateş açıldı

GÜNDEM Haberleri  / iha

Diyarbakır’ın Sur'da ölen teröristlerin cenazelerinin defnedilmesinin ardından olaylar çıktı.

Sur ilçesine yürümek isteyen grup içerisinde bulunan bazı şahıslar, polise ateş açtı. Bunun üzerine çıkan çatışma, grubun ara sokaklara dağılmasıyla sona erdi.

Merkez Sur ilçesinde önceki gün güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmada öldürülen teröristler için cenaze töreni düzenlenmek istendi. Polisin törene izin vermemesi üzerine teröristlerin cenazeleri Diyarbakır Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi morgundan alınarak, konvoy halinde Bağlar ilçesinde bulunan Yeniköy Mezarlığına getirildi. Cenazelerin burada defnedilmesinin ardından grup, sokağa çıkma yasağı ve operasyonların sürdüğü Sur ilçesine yürümek istedi. Polis, grubun önünü Sento Caddesi’nde keserek, dağılmalarını istedi. Bu sırada, grubun içerisinde bulunan yüzleri maskeli kişiler tarafından polise ateş açıldı. Polis de gruba hem biber gazı ve tazyikli su hem de silahla karşılık verdi. Çatışma, grubun ara sokaklara kaçmasıyla sona erdi.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: iha
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...