HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Türkiye'yi savundu, partiden atıldı

Düzenleyen: /
Türkiye'yi savundu, partiden atıldı
TÜRKİYE, Rusya, Uçak Krizi, Haber

GÜNDEM Haberleri

Bulgaristan'da üyelerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu HÖH’ün lideri Lütfi Mestan, Rusya ile uçak krizinde Türkiye'yi savunduğu için partiden ihraç edildi.

Bulgaristan’da üyelerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi (HÖH) Genel Başkanı Lütfi Mestan, Türk hava sahasını ihlâl eden Rus uçağının düşürülmesinde Türkiye'ye destek vermesi nedeniyle başkanlıktan uzaklaştırıldı. Mestan, aynı zamanda partisinden ihraç edildi. HÖH basın merkezinden yapılan açıklamada, gelecek mart ayında gerçekleştirilmesi beklenen olağan kongreye kadar partinin üç milletvekilinden oluşan Başkanlık Kurulu tarafından yönetileceği açıklandı. Başkanlık Kurulu, milletvekilleri Mustafa Karadayı, Ruşen Riza ve Çetin Kazak’tan oluşuyor.
Bulgaristan’daki Türklerin siyasi temsilcisi konumundaki muhalif HÖH Partisi, ülkede üçüncü siyasi güç konumunda. Parti, 240 sandalyelik Bulgar parlamentosunda 36 milletvekiline sahip. 
 
Mestan Türkiye'ye destek veriyordu
Anadolu Ajansı’na göre; ülkedeki siyasi gözlemciler, HÖH’ün kurucusu ve partinin onursal başkanı Ahmet Doğan’ın Lütfi Mestan’ın Türkiye ile yakın ilişkiler içinde olmasından rahatsız olduğu görüşünde.
AFP’ye konuşan siyasi analizci Evgeniy Daynov, Doğan’ın partinin Avrupa yanlısı karakterini korumaya çalıştığını, Mestan’ın ise son dönemde partiyi Ak Parti’yle yakınlaştırmak istediğini söyledi.
 
‘Yine o bildirgeyi okurdum’
Mestan, liderlikten alındığı ve partiden ihraç edildiği toplantı öncesi Anadolu Ajansı’na yaptığı açıklamada, Rus uçağıyla ilgili parti olarak Türkiye ve NATO’nun tutumunu desteklemelerinin hata olmadığını savunmuştu.
Ülkedeki Türklerin anadil gibi problemlerini gündeme getirmesinin ve Türkiye ile iyi ilişkiler içinde olmasının birilerini rahatsız ettiğini ifade eden Mestan sözlerine şöyle devam etmişti
”NATO açısından komşu ve dost ülkeyi destekliyorsun ve dengeyi bozdun diyor bana. Biz dengeyi yeniden buluyoruz. Biz tarafsız bir ülke değiliz, biz Sırbistan değiliz. Sırbistan, NATO üyesi değil. O kendini Rusya ile NATO arasında görebilir ve o açıdan balans aramaya çekilebilir ancak Bulgaristan önce kendini NATO üyesi olarak görecek.
Rus uçağıyla ilgili krizde partinin tutumunu aktardım. Partinin bildirgesiyle gurur duyuyorum ve önceden partiden ihraç edileceğimi bilsem dahi söz konusu bildirgeyi tekrar okurdum çünkü bizim başka yolumuz yok. Çünkü doğru yol budur.”
 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...