Marmaris'te 200 kaçak yakalandı

Marmaris'te 200 kaçak yakalandı

GÜNDEM Haberleri

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde, yasadışı yollarla Yunanistan'ın Rodos Adası'na gitmeye çalışan Suriye uyruklu 200 kişi ile 1 Türk kaptan yakalandı.

Sahil Güvenlik Marmaris Grup Komutanlığı'na bağlı ekipleri saat 20.00 sıralarında devriye görevleri sırasında ahşap guletle Yunanistan'ın Rodos Adası'na yasadışı yollardan gitmeye çalışan çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan 200 Suriyeli ve 1 Türk kaptanı yakaladı. Sahil güvenlik botuna alınarak limana çıkartılan kaçaklar burada kendilerini bekleyen sağlık ekipleri tarafından kontrolden geçirildi. Kişi başı 4 bin dolar karşılığında Yunanistan'a gitmek için anlaştıkları belirlenen kaçaklara burada gıda yardımı yapıldı. Sahil Güvenlik Marmaris Grup Komutanlığı'nda işlemleri başlatılan Suriyeli sığınmacıların karayolu ile Hatay'da bulunan kampa gönderileceği öğrenildi. Gözaltına alınan ve ismi açıklanmayan kaptanın ise suçlamaları kabul etmediği belirtildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...