Kılıçdaroğlu: Kimse otonom bölge oluşturamaz

Düzenleyen:
Kılıçdaroğlu: Kimse otonom  bölge oluşturamaz

GÜNDEM Haberleri

“Eşkıya şehre inmiş, ‘buraya kimse gelmesin’ diyor. Kimse kendisi için otonom bölgeler falan oluşturmaya kalkmasın.”

Nuri Elibol ANKARA
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, anayasa için kapısını çalmaya hazırlanan Başbakan Ahmet Davutoğlu’na “ilk dört madde kırmızı çizgimiz” dedi. Gazetelerin Ankara Temsilcileri ile bir araya gelen CHP lideri, Kürt sorununun çözümü için TBMM’yi işaret ederken, özyönetim çıkışlarına da “Kimse otonom bölge oluşturamaz” diye tepki gösterdi.  Kılıçdaroğlu özetle şunları söyledi:
 TERÖR:  Kuşkusuz biz ana muhalefet partisiyiz. Sayın Davutoğlu’nun ne kadar sorumluğu varsa bizim de sorumluluğumuz var. Terör sorunu giderek büyüdü, eskiden dağdaydı eşkıya şimdi şehre indi. Şehirler silah deposuna döndü. Operasyonların ilerleme biçimi, sadece beni değil, bütün bu ülkeyi düşünen herkesi kaygılandırıyor. Nereye gittiği yönünde ciddi kaygılarımız var. Eşkıya şehre inmiş, silahlanmış ve orada duruyor. Buraya kimse gelmesin, diyorsunuz, bir hukuk devletinde olur mu bu? Kimse kendisi için otonom bölgeler falan oluşturmaya kalkmasın. İkinci kaygımız sivillerin zarar görmemesi. Ne kadar çok can kaybı olursa, PKK kandan beslenen bir örgüttür, o ister ki herkes ölsün. Silahların gölgesinden arındırmamız lazım bu bölgeyi. Meseleyi de parlamentoya taşıyabilirsek önemli bir aşama kaydetmiş oluruz. 
 DEMİRTAŞ:  Sayın Demirtaş’ın Moskova ziyaretini zamansız buluyorum. Sayın Demirtaş gerçi uçak düşürülmeden planlandığını ifade ediyor ama bence zamansız.
 PARALEL YAPI:  Devletin topyekûn bütün kurumları ile belli dünya görüşünü savunan kurumları, gazeteleri hedef almasını doğru bulmuyorum. Eğer siz benim gibi düşünmedi ben onu yok edeceğim derseniz, mazlumun yanında olan da biziz. Biz sadece Gülen cemaati için değil, Said’i Nursi’nin yayınlarını da eleştirdik.
 EREN ERDEM:  Eren Erdem Rus medyasına verdiği mülakatta Batıyı suçluyor. Söylediği Türkiye üzerinden bunların geçtiğidir.
 KURULTAY:  Değişim ve demokrasi kurultayı olarak, tıkanan kanalların yeniden açılması gibi pek çok şeyi yerine getireceğiz. Yeni kadrolar, yeni yüzlerle yola çıkacağız. 2019 seçimlerine hazırlanacağız. Yeni bir örgütlenme modeliyle. Kurultaydan sonra bir tüzük değişikliğimiz var önce onu gerçekleştireceğiz. Arkasından bir program kurultayımız olacak.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...