Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kanser hastalarından PKK'ya çağrı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Kanser hastalarından PKK'ya çağrı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Dicle'de tedavi gören kanser hastaları, PKK'lı teröristlerin saldırıları nedeniyle gelen silah ve patlama seslerinden olumsuz etkileniyor.

Dicle Üniversitesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan, yaptığı yazılı açıklamada, Sur'daki çatışmalardan seken kurşunların isabet ettiği Onkoloji Hastanesi'ni, hastaların moralini düzeltmek için ziyaret ettiğini belirtti.

Hastanede tedavi gören kanser hastalarının çatışmalardan gelen silah ve patlama sesleri nedeniyle geceleri gözlerine uyku girmediğini ifade eden Alan, "Sur ilçesinde devam eden çatışma bölgesinin karşı yamacında bulunan ve çatışma bölgesinden yaklaşık 600 metrelik bir mesafede yer alan Dicle Üniversitesi Onkoloji Hastanesi'ne seken kurşunların isabet etmesi, kanser hastalarının moral bozukluğuna neden oluyor" ifadelerini kullandı.

Çatışmalar yüzünden hastaların ve hasta yakınlarının ciddi zararlar gördüğünü aktaran Alan, şunları kaydetti:

"Çevre il ve ilçelerden gelen hastalarımız var. Şu an 45-50 hastamız yatarak tedavi görüyor. Yaklaşık 200 hastamız da günü birlik gelerek kemoterapi alıyor. Bu hastalarımız, silah ve patlama sesleriyle sarsıldıklarını, sabahlara kadar uyuyamadıklarını, korktuklarını söylüyor. Burada çatışmalarda bulunan kişilerin bir an önce gitmelerini istiyoruz. Çünkü hastalarımız, gelip gitmelerde sıkıntılar yaşıyor. Bazı hastalarımız tedavi olmaya çekiniyor. Bazılarının da tedavileri gecikiyor. Hastalarımızın moralini düzeltmek için yoğun çaba gösteriyoruz. Hastalar tedavi olmaktan çekiniyor. Bir an önce bu çatışmaların durmasını temenni ediyorum. Bundan Diyarbakır zarar görüyor. Çatışmanın meskun mahal dışına çıkmasını, son bulmasını istiyorum."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...