YDG-H operasyonunda 3 tutuklama

Düzenleyen: / Kaynak: iha
YDG-H operasyonunda 3 tutuklama

GÜNDEM Haberleri  / iha

Kocaeli’de YDG-H terör örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınan 14 zanlıdan 3 sanık tutuklandı.

Kocaeli’de geçtiğimiz Salı günü PKK terör örgütünün gençlik yapılanması olan YDG-H terör örgütüne yönelik olarak düzenlenen operasyonda 28 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan şahıslardan 14’ü emniyette alınan ifadelerinin ardından savcı talimatıyla serbest bırakılırken, 14 zanlı ise bugün sabah erken saatlerde adliyeye sevk edildi. Gözaltındaki 14 zanlıdan 6 sanık İzmit’te bulunan Kocaeli Adliyesi’ne götürülürken, 8 sanık ise Gebze Adliyesi’ne götürüldü.

Sanıklar Kocaeli ve Gebze Adliyelerinde bulunan savcılıklarda alınan ifadelerinin ardından nöbetçi mahkemelere sevk edildi. Nöbetçi mahkemede Kocaeli Adliyesi’nde bulunan 6 sanık hakkında serbest kalmaları kararı verilirken, Gebze Adliyesi’ne götürülen 8 sanıktan Şenol D., Erdal İ ve Burhan Ö. isimli sanıkların tutuklanmalarına karar verildi.

Gebze Adliyesi’ne çıkarılan 8 sanıktan 3’ü tutuklanırken, 2 sanığa da elektronik kelepçe takılarak ev hapsine tabi tutulmaları kararı verildi. Sanıklardan 2 kişi hakkında da adli kontrol kararı verilirken 1 sanığın serbest bırakılmasına karar verildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: iha
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...