CHP’li Ağbaba’dan İsrail ve Rusya değerlendirmesi

Düzenleyen: / Kaynak: iha
CHP’li Ağbaba’dan İsrail ve Rusya değerlendirmesi

GÜNDEM Haberleri  / iha

Gündemdeki İsrail ve Rusya konularını değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, "Üst perdeden söylenen terörist lafı birden bire ’İsrail bizim dostumuzdur’ durumuna geldi" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, gündeme ilişkin yaptığı açıklamada hükümetin İsrail ile anlaştığı yönündeki haberleri değerlendirdi. Türkiye’nin zor bir dönemden geçtiğini belirten Ağbaba, “Bir taraftan dünyanın önemli güçlerinden ayar, fırça yiyen bir ülke bir taraftan şimdiye kadar ’terörist’ dediği bir ülkeyle iş birliği yapmaya çalışan bir ülke konumundayız. Yine düne kadar ’terörist’ devlet ilan edilen, her ortamda üst perdeden söylenen ’terörist’ lafı birden bire ’İsrail bizim dostumuzdur’ durumuna geldi. İsrail bu coğrafyada hiç kimsenin dostu değil. Bunu baştan belirtmek lazım. İsrail devletinin yapmış olduğu şeyleri hep beraber izliyoruz, görüyoruz. İsrail devleti orada yıllardan beri var olma mücadelesi veren bir halka hayat hakkı bile tanımıyor. İsrail devleti bizim açımızdan Filistin halkına zulmeden, onları katleden bir devlettir. Bunun altını çiziyoruz. Biz tabi ki İsrail’de yaşayan yurttaşları hedef almıyoruz. Hiçbir zamanda almadık. Ama dün İsrail’e ’terörist’ diyen, İsrail devletini hiçbir koşulda muhatap almayan, her bulunduğu ortamda İsrail’e hakaret, küfreden yine yukarıdan aldığı talimatla, birden bire herhalde bir telefon görüşmesiyle İsrail’le ilişkilerini düzeltme yoluna gitti. Ortada kirli pazarlıklar var. Düne kadar Mavi Marmara’da İsrail’in hunharca katlettiği insanların kanı 20 milyon dolara satıldı gözüküyor. Acaba bu konuda şimdiye kadar İsrail’e meydan okuyan örgütler ne diyecek? Acaba bu meşhur Mavi Marmara gemisini yola çıkaran dernek ne diyecek? Dış politikada bir bataklığa saplanmış durumdayız. Bu hükümetin, bu bataklıktan çıkması mümkün değil. Bu hükümetin maalesef hem bölgedeki itibarı yok olmuştur hem de Avrupa’daki itibarı yok olmuştur" dedi.

RUSYA DEĞERLENDİRMESİ

Rusya ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in sözlerini de değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, Putin’in Türkiye aleyhine söylediği sözlere tepki gösterilmesini istedi.

Ağbaba, “Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in söylediği şeyler yenilir, yutulur şeyler değil. Geçtiğimiz günlerde söylemiş olduğu bir şey var ki önümüzdeki dönemde çok tartışılacağa benziyor. Hükümet yine bu konuda sessiz kalıyor. Cumhurbaşkanı’ndan beklenen şey, buna çok sert cevap vermesi. Ama bu konuda Putin’in söylediklerini duymazdan geliyor. Bunun altını çizmek gerekiyor. Niye Putin’e bu sertlikte cevap vermiyor? Putin’in söylediklerini de Türkiye Cumhuriyeti’nin bir yurttaşı olarak kabul etmediğimizi söylemek istiyorum. Hükumet ne olursa olsun, bizim konumumuz ne olursa olsun onu da belirtmek gerekiyor" diye konuştu.

MUSUL’A GÖNDERİLEN ASKERLER

Musul’a gönderilen Türk askerlerinin geri çekildiğini de hatırlatan Ağbaba, bu durumun ise tezatlar içerdiğini ifade etti. Ağbaba, "Geçtiğimiz haftalarda Musul’a bir asker takviyesi yapıldı. Ardından hükümet bu konuda geri çekmeyeceğini, Irak’ın tepkisi üzerine geri çekmeyeceğini, daha fazla göndereceğini, bunun bir hakkı olduğunu söyledi. Biz bu konuda uluslararası hukuka aykırı olduğunu Cumhuriyet Halk Partisi olarak söyledik. Ama her zamanki gibi talimatı Beyaz Saray’dan alan hükumet ve Cumhurbaşkanı, Obama’nın talimatıyla askerleri bir günde geri çekti. Buda tezatlar içerisinde bir durum" ifadelerine yer verdi.

NAMAZ KILANLARA SALDIRILAR

ODTÜ yerleşkesindeki namaz kılanlara yönelik saldırılar ile ilgili konuşan Ağbaba, herkesin ibadetini özgürce yapmasını savunduklarını ve buna müdahale edilmesini de asla kabul etmediklerini söyledi. Ortada bilgi kirliğinin olduğunu söyleyen Ağbaba, “Ayakta kalabilen, konuşabilen, bilim üretebilen, dünyanın en saygın üniversiteleri arasına girebilen tek üniversite ODTÜ’dür. Biz de bilim üreten ODTÜ’nün yanında olduğumuzu söylemek istiyorum" dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: iha
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...