En çok aranan kısa numara 112 oldu

Düzenleyen: / Kaynak: AA
En çok aranan kısa numara 112 oldu

GÜNDEM Haberleri  / AA

Türkiye'de sabit hat ve cep telefonlarından yılın üçüncü çeyreğinde en fazla aranan kısa numara 112 oldu. En uzun süre ise 170 Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi ile konuşuldu.

AA muhabirinin, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) verilerinden yaptığı derlemeye göre, vatandaşlar, temmuz, ağustos ve eylül aylarında Türk Telekom hatlarından en sık 112 Sıhhi İmdat'ı aradı. Aynı dönemde 182 Hastane Randevu, 186 Elektrik Arıza, 155 Polis İmdat ve 170 Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi en sık aranan numaralar arasında yer aldı.

Sabit ve mobil telefonlardan en sık aranan 112 Sıhhi İmdat hattı, en kısa süre konuşulan hat olurken, 170 Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi en uzun süre konuşulan hat olarak kayıtlara geçti. Söz konusu hatta ortalama konuşma süresi 273,2 saniye olarak hesaplandı.

Cep telefonlarından da en çok 112 arandı

Bu dönemde Avea, Vodafone ve Turkcell hatlarından da en sık aranan kısa numara da 112 Sıhhi İmdat oldu. Bu hattı arayanların ortalama çağrı süresi Avea'da 28 saniye, Vodafone'da 27 saniye, Turkcell'de 24 saniye olarak gerçekleşti.

Cep telefonlarından en uzun süre konuşulan hat olan 182 Hastane Randevu'yu arayanların ortalama çağrı süresi Turkcell'de 182, Avea'da 162, Vodafone'da 161 saniye oldu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...