Sınırda yaralı swğişimi

Sınırda yaralı swğişimi

GÜNDEM Haberleri

Esad güçleri tarafından çevirili Zabadani'deki yaralı muhalifler, Türkiye üzerinden Suriye'ye gönderildi.

Beyrut Refik Hariri Uluslararası Havalimanı'ndan Türk Hava Yollarına (THY) ait uçakla, Hatay Havalimanı'na getirilen Suriye'nin Zabadani bölgesinden tahliye edilen yaralı muhalifler ve aileleri Türkiye üzerinden Suriye'ye gönderildi. 60'ı yaralı 66'sı refakatçi aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu toplam 126 Suriyeli, sağlık ve güvenlik kontrollerinden geçirildi. 
Hatay Havalimanı'nda işlemleri tamamlanan 6'sı ağır yaralı Suriyeli, ambulanslarla refakatçileriyle birlikte Hatay’daki çeşitli hastanelere sevk edilirken diğerleri geniş güvenlik önlemleri altında otobüslere bindirilerek havalimanından çıkarıldı. 
Havalimanı çıkışında bekleyen bir grup Suriyeli, ellerinde Suriye muhalefeti bayraklarıyla gelenleri tezahüratlarla karşıladı. Konvoy şeklinde Reyhanlı ilçesine gönderilen Suriyeliler, Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki işlemlerinin ardından ülkelerine giriş yaptı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...