Vicdan azabı çeken tıp talebesi, Paralel'in hırsızlığını anlattı

Düzenleyen:
Vicdan azabı çeken tıp talebesi, Paralel'in hırsızlığını anlattı

GÜNDEM Haberleri

2012’deki LYS 1 hakkında soruşturma açılmasını sağlayan bir GATA öğrencisi, ifadesinde FETÖ örgütünün kirli oyunlarını ve yöntemini deşifre etti

EBRU KARATOSUN ANKARA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, üniversite giriş sınavlarından biri olan 2012’deki LYS 1 (Matematik-Geometri) hakkında soruşturma başlattı. Savcılığa başvuran Gülen cemaatinden bir öğrencinin, soruları 3 gün önce aldığını itiraf etmesi üzerine savcılığın harekete geçtiği öğrenildi. Tıp fakültesinde öğrenimini sürdüren söz konusu öğrencinin ifadesine Türkiye gazetesi ulaştı. İşte Paralel Yapı’nın gerçek yüzünü ortaya koyan o ifadeden satır başları:
ZEKİLER BAŞKA DERSHANEDE
“Gülen cemaatinin evinde kalan öğrencilerin bazıları benim gibi, cemaate bağlı olmayan dershanelerde eğitim görüyorlardı. Hem cemaat evinde kalıp hem de cemaate bağlı dershaneye kayıt yaptırmıyorlardı. Zeki öğrencileri farklı dershanelere yönlendiriyorlardı. Sebebi ise öğrencilerin deşifre olmamalarını sağlamaktı. Cemaatten bir abi, bana ‘GATA’yı tercih et, oraya dinsizler geleceğine bizden birilerinin gelmesi daha uygun. Oralarda kılınan namazın sevabı, Fetullah Hoca Efendinin kıldığı namazla eşdeğer’ dedi.” 
6 DEFA YEMİN ETTİRDİLER
“2012 Matematik-Geometri sınavından 3 gün önce cemaat evinde bana yemin ettirdiler. Yemin metninde şunlar yazıyordu: ‘Birazdan göreceğim belgeler ve görseller hakkında kimseye bir şey söylemeyeceğime, herhangi bir kurum ve kuruluşa söylemeyeceğime, bu konuda herhangi bir imada dahi bulunmayacağıma annem, babam, arkadaşlarım namusum ve şerefim üzerine yemin ederim.’ Metni 3 defa sessiz, 3 defa sesli, besmele çekerek okuttular.”
CEVAPLARI EZBERLEDİM
“Bana ‘İşimizi garantiye alacağız, sen de bakmaya mecbursun, cihat yolunda her şey mubahtır’ dedi. 38 matematik, 23 geometri olmak üzere toplamda 61 soru ve cevap verildi. Hepsini ezberledim. Sınava girdiğimde soruları ve cevapları ezberlediğim belli olmasın diye kitapçık üzerinde işlem yapmam gerektiği söylendi. Sınava girdiğimde soruların bana gösterilenlerin aynısı olduğunu görünce heyecanlandım. Hepsini ilk 15 dakikada bitirdim. Görevliler anlamasınlar diye, soruları çözüyormuş gibi yaptım.  1 hafta sonra FEM dershanesinde bir şubeye çağrıldım. Orada bana soruları veren şahıs da vardı.”
NİYETLERİ GENÇLERİ KULLANMAK 
“Vicdanen rahatsız olduğum için bilgi vermek istedim. Gerçek niyetlerinin çalışkan öğrencilere yardım etmek değil cemaatin menfaatleri doğrultusunda kullanmak olduğunu anladım.” 

ÖSYM’NİN SON 5 YILI MERCEK ALTINDA

Son olarak ÖSYM’ye 2010 yılında atanan ve geçtiğimiz günlerde gözaltına alınan 3 kişinin yaklaşık 5 yıldır ÖSYM’nin soru hazırlama biriminde çalışmaları nedeniyle, kurumun son 5 yılda yaptığı tüm sınavlar şaibeli hale geldi. Soruşturma kapsamında TÜBİTAK tarafından hazırlanan raporda da, birçok sorunun sızdırıldığı belirlenmişti. Buna göre savcılık, ÖSYM tarafından son 5 yılda yapılan tüm sınavları incelemeye aldı. ÖSYM’nin yaptığı sınavlar arasına, “KPSS, ÖSYS, ALES, TUS, YDS, DGS, ALS, JANA” gibi neredeyse tüm devlet kurumlarının memur alımı için şart koştuğu sınavlar yer alıyor.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...