Dışişleri Bakanlığı'ndan Ukrayna açıklaması

Düzenleyen:
Dışişleri Bakanlığı'ndan Ukrayna açıklaması

GÜNDEM Haberleri

Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna’nın Herson vilayetinde oluşturulacağı belirtilen gönüllü birliklere ülkemizin destek verdiği veya vereceği yolundaki iddiaların gerçek dışı olduğunu açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, bazı basın ve yayın organlarında yer alan “Kırım Tatar Taburu”, “Noman Çelebicihan Taburu” gibi adlarla anılan Ukrayna’nın Herson vilayetinde oluşturulacağı belirtilen gönüllü birliklere Türkiye'nin destek verdiği veya vereceği yolundaki iddiaların gerçek dışı olduğu vurgulanarak, "Bu asılsız iddialar üzerine Rus tarafınca yapılan 'Rusya’nın bir kez daha sırtından vurulduğu' yönündeki açıklamalar ise, son dönemde ülkemize karşı yürütülen kara propagandanın devamı niteliğindedir. Türkiye, Kırım’ın yasa dışı ilhakını tanımamıştır ve tanımayacaktır. Kırım Tatarlarının hak ve hürriyetlerinin korunması yönündeki çabalarını da kararlılıkla sürdürecektir" denildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...