'Teröristi görmeden ateş etmiyorlar'

Düzenleyen:
'Teröristi görmeden ateş etmiyorlar'

GÜNDEM Haberleri

Şırnak'ta bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlarda halkın güvenliğine önem veren güvenlik güçleri teröristi görmeden ateş açmıyor.

Polis ve asker birlikte ilk defa bu kadar büyük ölçekte bir harekat yürütürken şehitlere verilen önemin bir göstergesi olarak Silopi'deki operasyona "Şehit Polis Muhammet Onur", Cizre'deki operasyona "Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demir" adı verildi.

2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti'nin yönetimindeki operasyonda Cizre ve Silopi'de teröristlerle sık sık sıcak temas sağlanıyor.

Operasyon icrasında güvenlik güçlerinin ve bölgedeki sivil halkın can güvenliğine öncelik verilirken TSK ve emniyet unsurlarının kahramanca ve fedakarca gayretleri dikkat çekiyor. Güvenlik güçleri tüm bu çabalarına rağmen verilen mücadelenin kamuoyunda yeteri kadar yer almadığını belirterek sitem ediyor. 

Görmeden ateş edilmiyor

Cizre'de çatışmanın olmadığı bir güne rastlamak neredeyse imkansız. İnsansız hava araçlarından alınan görüntülerle desteklenen operasyonda güvenlik güçleri terör örgütüne darbe vuruyor. Sivil vatandaşların çatışmalardan zarar görmemesi için azami özen gösteren TSK ve emniyet unsurları, görmedikleri hedeflere asla ateş açmıyor.

Hastaneye dahi roket atmaktan çekinmeyen teröristler ise okulları, inşaatı süren, kullanılmayan binaları karargah olarak kullanıyor.

Gıda yardımı

Operasyonların sürdüğü ilçelerin kaymakamlıkları ise halkın mağduriyet yaşamaması için çalışıyor. İlçelerde belirlenen marketler halkın alışveriş yapması için açılırken gıda paketleri de ev ev dolaşılarak dağıtılıyor.

Güvenlik güçleri, çatışma bölgelerine yakın evlerde oturan vatandaşları ise talep etmeleri durumunda zırhlı araçlarla evlerinden alarak güvenli bölgelere götürüyor.

Okula gidecekleri günü iple çekiyorlar

Teröristlerin barikat ve hendeklerle çevrelediği, sokaklara patlayıcılar döşediği ilçelerde en çok çocuklar mağdur oluyor. Yaşananlar nedeniyle sokağa çıkıp oyun oynama imkanı bulamayan çocuklar yeniden okula gidecekleri günü iple çekiyor. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...