HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Diyarbakır’da yasağın kalktığı caddede bir çok esnaf işyerini açamadı

Düzenleyen: /
Diyarbakır’da yasağın kalktığı caddede bir çok esnaf işyerini açamadı
Diyarbakır, Haber, Haber

GÜNDEM Haberleri

Diyarbakır merkez Sur İlçesi’ndeki Gazi Caddesi’nde sokağa çıkma yasağı kaldırılmasına rağmen, yasağın devam ettiği 6 mahallede eden çatışmalar yüzünden esnaf işyerlerini açamadı.

Sur İlçesi’nde 2 Aralık günü ilan edilen ve 17 saatlik aradan sonra yeniden devam eden sokağa çıkma yasağı, bugün Gazi Caddesi’nde Sabah 07.00’dan itibaren kaldırıldı. Yasağın kaldırılmasının ardından Gazi Caddesi’ne gelen esnaf ve vatandaşlar, güvenlik kontrolünden sonra caddeye girdi. Caddeye açılan ve yasağın devam ettiği sokakların başında polis yoğun güvenlik önlemi aldı.

Yasağın bulunduğu 6 mahallede çatışmalar ve operasyonlar devam ederken, buralardan yoğun silah ve patlama sesleri gelmeye devam etti. İşyerlerini açmaya gelen bazı esnafın, silah sesleri ve patlamalar nedeniyle vazgeçtiği gözlendi. İşyerlerinin önlerinde bekleyen esnaf, silah seslerinden dolayı tedirgin olduklarını, çatışma seslerini duyunca korku ve panik yaşadıklarını, bu şekilde rahat çalışamayacakları için Kepenk açmayacaklarını söyledi.

Diyarbakır Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, Gazi Caddesi’ne gelerek buradaki esnaf ve burada görevli polisi ziyaret etti. Esnafla sohbet eden Adnan Taşdan, yasağın bulunduğu sokak başlarında nöbet tutan polislerle de sohbet etti. Emniyet Müdürü Taşdan’ın ziyareti sırasında bölgeden yoğun silah ve patlama sesleri duyuldu.

Sur Belediyesi’ne ait temizlik görevlileri de caddede temizlik çalışması başlatırken, sokağa çıkma yasağının sürdüğü 6 mahallede çatışmalar da devam etti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...