HDP'li eş başkan tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
HDP'li eş başkan tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi

GÜNDEM Haberleri  / İHA

İzmir'de düzenlenen eylemde terör örgütü PKK ve Abdullah Öcalan lehine slogan atılması üzerine gözaltına alınan 9 kişiden aralarında HDP İzmir İl Eş Başkan Cavit Uğur'un da bulunduğu 5 kişi tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Geçtiğimiz Pazartesi saat 18.30 sıralarında, Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde bir grup HDP üyesi, 4 yıl önce, Şırnak'ın Uludere ilçesinde ölen 34 kişiyi anmak için toplandı. Aralarında HDP İzmir İl Eş Başkanları Cavit Uğur ile Dilek Aykan'ın da bulunduğu 9 kişi, terör örgütü PKK ve Abdullah Öcalan lehinde slogan atıp polisin uyarısına rağmen dağılmayınca polis müdahale etti. HDP il eş bakanlarının da aralarında bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı. Emniyetteki sorgulaması tamamlanan 9 kişi bugün sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından aralarında HDP İzmir İl Eş Başkanı Dilek Aykan'ın da bulunduğu 4 kişi serbest bırakılırken HDP İzmir İl Eş Başkanı Cavit Uğur'un da bulunduğu 5 şüpheli tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...